Γ΄ Εθνική –18η Αγωνιστική- Θρίαμβος για Εορδαϊκό- Σπουδαία νίκη για Κοζάνη - OlaDeka

Γ΄ Εθνική –18η Αγωνιστική- Θρίαμβος για Εορδαϊκό- Σπουδαία νίκη για Κοζάνη

kalamaria - eordaikos 5

Με το καλύτερο τρόπο μπήκε στο β΄ γύρο και το 2016 ο Εορδαϊκός ο οποίος αν και έπαιζε με βασικές απουσίες παρουσιάστηκε άψογα στημένος στο παιχνίδι με τη Καλαμαριά και πήρε σπουδαίο διπλό με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Μαυροματίδη.

Στη Κοζάνη η τοπική ομάδα πήρε νίκη ελπίδας κερδίζοντας 1-0 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ενώ στο Φιλώτα η Θύελλα επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας 1-0 το Αγιονέρι.

Τα αποτελέσματα:

Μ.Γ.Σ. Εθνικός Γαζώρου Α.Σ. Απόλλων Κρύας Βρύσης  0  3 α.α.
Φ.Σ. Κοζάνη Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1 0
Α.Σ. Έβρος Σουφλίου Α.Ο. Καβάλα 1 3
Μ.Γ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς Α.Σ. Εορδαϊκός 2007 0 1
Γ.Σ. Δόξα Δράμας Α.Σ. Ηρακλής Αμπελοκήπων 2 0
Α.Σ. Νέστος Χρυσούπολης Φ.Α.Ο. Καμπανιακός 1 0
Μ.Σ.Ε.Σ. Θύελλα Φιλώτα Α.Ο. Εθνικός Ν. Αγιονερίου 1 0
Α.Π.Ε. Λαγκαδά Γ.Σ. Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 0 2
 Ρεπό: Α.Σ. Άρης Θεσσαλονίκης    

Η βαθμολογία (σε 18 αγώνες)

 Πατήστε εδώ

Η επόμενη αγωνιστική- Ξεχωρίζει το τοπικό ντέρμπι στη Πτολεμαίδα:

Α.Σ. Απόλλων Κρύας Βρύσης Α.Σ. Άρης Θεσσαλονίκης    
Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης Μ.Γ.Σ. Εθνικός Γαζώρου    
Α.Σ. Εορδαϊκός 2007 Φ.Σ. Κοζάνη    
Α.Σ. Ηρακλής Αμπελοκήπων Α.Σ. Έβρος Σουφλίου    
Φ.Α.Ο. Καμπανιακός Μ.Γ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς    
Α.Ο. Εθνικός Ν. Αγιονερίου Γ.Σ. Δόξα Δράμας    
Γ.Σ. Βυζάντιο Κοκκινοχώματος Α.Σ. Νέστος Χρυσούπολης    
Α.Π.Ε. Λαγκαδά Μ.Σ.Ε.Σ. Θύελλα Φιλώτα    
 Ρεπό Α.Ο. Καβάλα    

 kalamaria - eordaikos 3

Θρίαμβος στο 90 για τον Εορδαϊκό στη Καλαμαριά

Τι και αν έπαιζε χωρίς 3 βασικούς ποδοσφαιριστές αφού Ιωαννίδης, Συμεωνίδης, Γιόνδης ενώ ο Σαββίδης ταλαιπωρήθηκε από ίωση όλη την εβδομάδα. Ο Εορδαϊκός στημένος άψογα από τον Αλέξη Αλεξίου χτύπησε στο τέλος στη Καλαμαριά και πήρε ένα σπουδαίο διπλό επί ενός αντιπάλου που κακά τα ψέματα παρά το όνομα του έχει τους ίδιους στόχους. Πλέον ο Εορδαϊκός έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας και κοιτά με τη καλύτερη ψυχολογία το ντέρμπι με τη Κοζάνη (θέλει νίκη για να έχει αξία το διπλό) αλλά και τη συνέχεια.

Ο Εορδαϊκός που έχει 4 νίκες στα τελευταία 5 παιχνίδια, δηλαδή από τότε που ανέλαβε ο Αλεξίου δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου και πήρε ένα χρυσό τρίποντο με σκόρερ τον Μαυροματίδη.

Μια νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες, προπονητές και φιλάθλους που βρέθηκαν στη Καλαμαριά ενώ έγινε αντικείμενο συζήτησης στη πόλη με τον κόσμο να είναι έτοιμος να βοηθήσει πιο μαζικά αρχής γενομένης στο παιχνίδι με τη Κοζάνη.

Το φιλμ του αγώνα

Στο 2ο σουτ του Προβατίδη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στην αγκαλιά του Περπερίδη,  ενώ στο 6ο πρώτη καλή ευκαιρία για τον Εορδαϊκό. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μαυροματίδη και γκέλες μέσα στη μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα, ο Κουλίδης κάνει τη προβολή, αλλά ο Κωνσταντίνου μπλοκάρει σταθερά.

Στο 26ο βγαίνει σε θέση βολής ο Κουλίδης για τον Εορδαϊκό, με το πλασέ του να βγαίνει μακριά από την εστία του Απόλλωνα.

28’ Εκτέλεση κόρνερ από τον Κανούλα, λάθος του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, με τον Παπαδημητρίου να σουτάρει από ευνοϊκή θέση αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

kalamaria - eordaikos 5

90’ Μετά από τραγικό λάθος του Μάντζιου στο κέντρο της άμυνας, ο Μαυροματίδης το εκμεταλλεύεται και με κοντινό σουτ κάνει το 0-1.

Διαιτήτευσαν οι κ. κ. Τσαπάρας, Γκαϊντατζής, Καμπούρης (Σερρών).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Γ. Πολλαετίδης): Κωνσταντίνου, Μπουλγκουρίδης (46ο Πολιανίδης), Αγτζίδης, Μάντζιος, Μωϋσίδης, Παπαδόπουλος Αμβρ., Παπαδημητρίου (71ο Μπονέρης), Κουκουλέκης (84ο Τσαούσης), Κανούλας, Προβατίδης, Ζανέττου.

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ (Α. Αλεξίου): Περπερίδης, Λιάμης, Κλάζογλου, Πασχαλίδης, Μπίκος, Κουλίδης, Σερσέμης (87ο Σαββίδης), Μαυροματίδης, Χαραλαμπίδης Μ. (85ο Ρέβας), Χαραλαμπίδης Χ., Αμπατζίδης (80ο Αμαραντίδης).

kozani - alex

Δύσκολα μεν, δίκαια δε η Κοζάνη

Στο πιο σημαντικό ίσως παιχνίδι της αγωνιστικής, όπου οι δύο ομάδες καίγονταν για τους βαθμούς, στην πρώτη αγωνιστική του 2ου γύρου του πρωταθλήματος, η Κοζάνη υποδέχθηκε στην έδρα τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, επί του οποίου επικράτησε με σκορ 1-0. Το χρυσό γκολ πέτυχε στο 37΄ο Γιάννης Τσικόπουλος και άντεξε μέχρι την λήξη, παρά το ότι αγωνίστηκε το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Ηλία στο 75’ με 2η κίτρινη κάρτα.

Φάσεις-γκολ

Στο 26′ σέντρα του Τραυλού, κεφαλιά του Αλιατίδη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 37′ η Κοζάνη πέτυχε το γκολ που έκρινε τον αγώνα όταν μετά από σέντρα του Δινοβίτση από δεξιά ο Γιάννης Τσικόπουλος αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά, ο Συριτούδης φάνηκε ότι θα αποκρούσει αλλά η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 45′ ο Εθνικός έχασε μία καλή ευκαιρία όταν ο Γκαϊδατζής μπήκε στην περιοχή και από καλή θέση σούταρε δυνατά πάνω από τα δοκάρια. Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη βελτιώθηκε μετά από κάποιες εσωτερικές αλλαγές στις θέσεις των παικτών ενώ ο Εθνικός συνέχισε να έχει μία ανούσια υπεροχή χωρίς να δημιουργεί φάσεις. Στο 63′ πάσα του Χαματάϊ στον Τζιάλλα που από καλή θέση σούταρε άουτ. Στο 75′ η Κοζάνη έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Αποστόλη Ηλία με δεύτερη κίτρινη. Στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά και τις καθυστερήσεις, όπως ήταν φυσικό, ο Εθνικός πίεσε για την ισοφάριση την οποία πλησίασε στο 89′ όταν μετά από σέντρα του Γωνιάδη ο Σιμτσάκης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε την ρίζα της κάθετης δοκού του Νομικού και απομακρύνθηκε σε κόρνερ. Από το κόρνερ του Γωνιάδη στο 90′ νέα καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όταν η κεφαλιά του Κυριζάκη από κοντά πέρασε πάνω από τα δοκάρια.Διαιτήτευσαν οι κ. κ. Χιώτης, Μανάσης, Σταφυλάς (Τρικάλων)

Φ.Σ. ΚΟΖΑΝΗ (Γ. Παρασκευάς): Νομικός, Δινοβίτσης, Τραυλός, Τάχιας, Αλιατίδης, Ηλίας, Γιάννης Τσικόπουλος (60′ Βαρότσης), Πετράκος, Τζιάλλας (66′ Βουτσιώτης), Δημ. Παπαδόπουλος, Χαματάϊ (80′ Ηλίας Τσικόπουλος).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ (Σαβ. Καρυπίδης): Συριτούδης, Θάνος, Τσαμουρλίδης, Παρασκευάς, Τσορμπατζίδης, Χελιδώνης, Πελτέκης (73′ Κυριζάκης), Τορομανίδης, Γκαϊδαρτζής (80′ Κριεζής), Γωνιάδης, Μαμούτ (60′ Σιμτσάκης).

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Ζωντανή η Θύελλα στο κυνήγι της παραμονής

Ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής παρέμεινε η νεανική ομάδα της Θύελλας Φιλώτα, καθώς στο πρώτο της παιχνίδι για τον 2ο γύρο του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου επικράτησε του ισχυρού Εθνικού Ν. Αγιονερίου με σκορ 1-0 και πλέον έχει την δυνατότητα να ελπίζει σε κάτι καλύτερο για τη νέα χρονιά. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε στο 30’ ο Στεφανίδης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και κατάφερε να αντέξει στην πίεση που δέχθηκε κύρια στην επανάληψη στην πίεση των Κιλκισωτιών.

Διαιτήτευσαν οι κ. κ. Τσιοφλίκη, Νίκζας, Καραγιάννης (Λάρισας).

ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ (Β. Παπαδόπουλος): Κοντογουλίδης, Σπηλιώτης, Γεωργόπουλος, Πάλα, Τακίδης, Παπαγεωργίου, Θεοδουλίδης, Ελευθεριάδης, Ιορδανίδης (71’ Γιακουμής), Στεφανίδης (85’ Λεδάκης), Μπαστάνης (46’ Σέχι).

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ (Γ. Γεωργιάδης): Γουναρίδης, Μαργαρίτης, Κουτσίδης, Μιλκούδης, Μήτσιος (78’ Παλιάτσος), Κουτσιαράς (46’ Στεφανίδης Στ), Στεφανίδης Ν., Μίλος, Δρόσος, Πιπινικας (63’ Γαλάνης), Μπουζούρας.

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria