Τούρκος hacker καταδικάστηκε με 334 χρόνια φυλάκιση

Αρχική » Τεχνολογία » Τούρκος hacker καταδικάστηκε με 334 χρόνια φυλάκιση

Ο 26χρονος Τούρκος hacker, Onur Kopçak, καταδικάστηκε την Κυριακή που μας πέρασε, με ποινή φυλάκισης 135 χρόνων. Τα 135 προστέθηκαν στα 199 χρόνια που ήταν ήδη καταδικασμένος. Έτσι η ποινή στο σύνολό της έφτασε τα 334 χρόνια.

Όπως αναφέρει το iguru, ο Kopçak συνελήφθη πρώτη φορά το 2013 για μια εκστρατεία phishing που υποδυόταν ιστοσελίδες τραπεζών, για την υποκλοπή των οικονομικά στοιχείων των θυμάτων του.

Οι Τουρκικές αρχές χρέωσαν τον Kopçak για απάτη υποκλοπής ταυτότητας, απάτη υποκλοπή πρόσβασης, hacking και online πλαστογραφία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Sabah.

Κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους, μετά από καταγγελίες από 43 τραπεζικών πελατών, ο hacker καταδικάστηκε σε φυλάκιση λίγο λιγότερο από 200 χρόνια (199 χρόνια 7 μήνες και 10 ημέρες).

Η έρευνα όμως συνεχίστηκε, υποβλήθηκαν νέες καταγγελίες, που έδωσαν το έναυσμα για μια νέα δίκη.

Η δίκη ολοκληρώθηκε χθες με αποτέλεσμα να προστεθούν άλλα 135 χρόνια στην αρχική ποινή του hacker.

Με συνολικά 334 χρόνια φυλάκιση, ο Kopçak είναι πλέον στην κορυφή της λίστας των hacker με την μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης, με μεγάλη διαφορά. Ακόμα και ο Ross Ulbricht, ιδρυτής της ναρκοαγοράς Silk Road, καταδικάστηκε για λιγότερα χρόνια (μια φορά ισόβια).

Θα πρέπει όμως να αναφέρομε ότι ο Ross Ulbricht δικάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ ο Kopçak, από το Τούρκικο καθεστώς.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια