To Microsoft SmartScreen αναβαθμίζεται - OlaDeka

To Microsoft SmartScreen αναβαθμίζεται

microsoft smartscreen

Το Microsoft SmartScreen γίνεται πιο ικανό με σκοπό να προστατεύει καλύτερα τόσο τους χρήστες του Internet Explorer όσο και του Edge. 

Tο Microsoft SmartScreen είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως ένα εργαλείο του Internet Explorer 7 και η Microsoft δηλώνει ότι κατάφερε να προστατεύσει σε μεγάλο βαθμό τους χρήστες του browser της από επιθέσεις στο Διαδίκτυο. Το SmartScreen μπορεί να μπλοκάρει προσπάθειες phishing, αλλά και τη λειτουργία malware που λειτουργεί με όρους κοινωνικής μηχανικής. Δεν μένει μόνο όμως σε αυτά, καθώς μπορεί επίσης να προειδοποιεί τον χρήστη για πιθανούς κινδύνους σε διαφημιστικά μηνύματα και sites με scams.

Στη νεότερη εκδοχή του, το Microsoft SmartScreen μπορεί να αντιμετωπίζει και τις επονομαζόμενες drive by attacks, οι οποίες εκμεταλλεύονται ένα κενό ασφαλείας στον browser ή άλλο λογισμικό, χωρίς να κάνει κάτι ο χρήστης. Η Microsoft αντλεί δεδομένα από τον Edge, τον Internet Explorer, το Windows Defender, τη μηχανή αναζήτησης Bing και το Enhanced Mitigation Experience Toolkit για να εντοπίσει όλες τις πιθανές επιθέσεις και να προστατεύσει το χρήστη.

Με το Microsoft SmartScreen ο χρήστης προειδοποιείται έγκαιρα προτού μπει σε ένα ύποπτο site με το σχετικό μήνυμα στην οθόνη του και την παύση του browsing μέχρι να αποφασίσει ο χρήστης τι θέλει να κάνει.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria