H Symantec αποχαιρετά τα passwords - OlaDeka

H Symantec αποχαιρετά τα passwords

symantec biometric security

H Symantec θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε τα passwords, με την ευρύτερη χρήση της βιομετρικής τεχνολογίας. 

Η Symantec θεωρεί ότι η χρήση κωδικών ασφαλείας δεν είναι επαρκές μέσο για την διασφάλιση των δεδομένων μας, ενώ δεν φαίνεται να έχει σημασία το πόσο πολύπλοκος είναι ο κωδικός που χρησιμοποιείται. Με την ευρύτερη χρήση του Internet of Things δημιουργείται η απαίτηση για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στην ταυτοποίηση των χρηστών και αυτό φαίνεται πως δεν μπορεί να γίνει μόνο με τη χρήση passwords.

Μέσα στους επόμενους 12 μήνες, η Symantec θα δώσει έμφαση στην χρήση των βιομετρικών δεδομένων για την αναγνώριση της ταυτότητας, ενώ αναμένεται να παρουσιάσει και τα κατάλληλα εργαλεία για να γίνεται αυτό. Αναμένεται να εμπλουτιστεί η υπηρεσία Symantec Validation and ID Protection με την προσθήκη του VIP Everywhere, το οποίο εκτιμάται ότι θα κάνει την εμφάνισή του στο δεύτερο μισό του 2016.

Η Symantec θέλει να ενσωματώσει την υπηρεσία VIP Everywhere και στο Norton, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η αναγνώριση ενός συγκεκριμένου χρήστη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η Symantec φροντίζει και για τον mobile κόσμο με την παρουσίαση των Mobile Application Protection Services, MAPS εν συντομία, που θα φροντίζουν για τη διασφάλιση μίας εφαρμογής, χωρίς να είναι ανάγκη να ασχοληθούν με αυτό οι developers.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria