Χρηματιστήριο Αθηνών: Εικόνα κατάρρευσης με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Πολύ αρνητικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ποιες μετοχές τραπεζών οδηγούν την πτώση. Η κίνηση του Γενικού Δείκτη Τιμών

 

Τα πυρά των πωλητών δέχονται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με αρνητικούς πρωταγωνιστές τις μετοχές της Πειραιώς και της Εθνικής, με εξαίρεση τη μετοχή της Eurobank. O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 16:00, διαμορφώνεται στις 583,68 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 4,13%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 69,13 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 4,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,90%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο καταγράφει μόνο η μετοχή της Eurobank (+1,78%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-29,89%), της Εθνικής (-20,12%), της Viohalco (-9,63%) και της Ελλάκτωρ (-9,33%).

Πτώση σημειώνουν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-7,98%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-7,27%) και των Κατασκευών (-6,44%).

Ανοδικά κινούνται 15 μετοχές, 72 πτωτικά και 20 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Βιοτέρ +20,00%, ΚΡΕΚΑ +19,51%, Δρομέας+18,42% και Γ. Ε. Δημητρίου +16,67%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Πειραιώς -29,89%, Unibios -24,21%, Εθνική -20,12% και ‘Αλφα Γκρίσιν -17,86%.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria