Οι αγώνες θέλουν πολιτική ομοιογένεια…Γράφει ο Κώστας Πουτακίδης - OlaDeka

Οι αγώνες θέλουν πολιτική ομοιογένεια…Γράφει ο Κώστας Πουτακίδης

Poutakidis

Με αφορμή την πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του νομού Κοζάνης κινητοποίηση των πολιτών για την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Κοζάνης, θα ήθελα να αναφερθώ στην ισχυρή αντίφαση της κοινωνίας και των αγώνων που αναπτύσσει….

Το ξέρουν όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας ότι η υποβάθμιση όπως της υγείας, της παιδείας και όλων των κοινωνικών δομών του κράτους αποτελεί μνημονική δέσμευση του κράτους προς τους δανειστές με αποτέλεσμα όλες οι κυβερνήσεις μετά το 2010 να κάνουν περικοπές σε όλα τα επίπεδα των κοινωνικών δομών.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό όλοι οι πολίτες να κατανοήσουμε ότι τα ζητήματα που προκύπτουν από την υλοποίηση των μνημονίων είναι καθαρά πολιτικά και ως τέτοια πρέπει η κοινωνία να τα απορρίψει στο σύνολο τους και όχι ξεχωριστά.

Εδώ πρέπει να κάνουμε μια πολιτική ακτινοσκόπηση της κινητοποίησης της Τετάρτης, στην οποία βρέθηκαν οι εξής κατηγορίες πολιτών:

α) Αυτοί που ψήφισαν προηγούμενες κυβερνήσεις που έκαναν την ίδια πολιτική και αντιδρούν στην ίδια πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, θεωρώντας τις περικοπές από τις δικές τους κυβερνήσεις δικαιότερες από τις σημερινές!!!

β) Σε εκείνους που αντιδρούσαν στην πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και διαμαρτύρονται για την συνέχιση της ίδιας πολιτικής αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση!!!

γ) Σε εκείνους που κατατάσσονται στην πολιτική κατηγορία των άχρωμων και άοσμων.

δ) Σε εκείνους που αντιδρούσαν από θέση πολιτικής αρχής και διεκδικούσαν μια συνολική διαφορετική πολιτική.

Δυστυχώς αυτό το κοινωνικό τουρλουμπούκι δεν μπορεί να στείλει κανένα καθαρό πολιτικό μήνυμα, αφού εκ των πραγμάτων δεν διαμαρτύρεται για τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής αλλά για αποσπασματικές επιλογές που στο τέλος θα μπορούσε μια κυβέρνηση να μην κάνει περικοπές στην υγεία αλλά από έναν άλλο κοινωνικό πυλώνα.. που θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα.

Τέλος, ανεξάρτητα από την πολιτική και ιδεολογική αφετηρία του καθενός οι κοινωνικοί αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα όταν οι συνευρισκόμενες μάζες πιέζουν για την αλλαγή της συνολικής πολιτικής.. σε διαφορετική περίπτωση οι αγώνες παραμένουν ως μια κοινωνική διεργασία διαμαρτυρίας χωρίς στόχους  και οράματα..

Υ.Γ: Εκ των προτέρων δηλώνω υποστηρικτής των αγώνων που αναπτύσσουν οι κοινωνίες για την διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής, με την προϋπόθεση να έχουν καθαρό πολιτικό μήνυμα ανατροπής…

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria