Ιράκ: Σταδιακή ανακατάληψη της πόλης Ραμάντι - αποχωρούν οι τζιχαντιστές - OlaDeka

Ιράκ: Σταδιακή ανακατάληψη της πόλης Ραμάντι – αποχωρούν οι τζιχαντιστές

Ιράκ: Σταδιακή ανακατάληψη της πόλης Ραμάντι – αποχωρούν οι τζιχαντιστές

Έπειτα από επτά μήνες κατοχής από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ο ιρανικός στρατός ανακτά σταδιακά τον έλεγχο στην πόλη πόλη Ραμάντι.

Ιρακινοί στρατιώτες ελέγχουν τους έρημους δρόμους της πόλης.

Αναζητούν θύλακες τζιχαντιστών μέσα στα ερείπια, κυρίως στους βορειοδυτικούς τομείς της πόλης. Το κομβικής σημασίας κτιριακό συγκρότημα του κυβερνείου εγκαταλείφθηκε την Κυριακή.

Το Ραμάντι, πρωτεύουσα της επαρχίας Ανμπάρ βρίσκεται στο κεντρικό Ιράκ, περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης. Η πόλη που είναι κτισμένη κατά μήκος του ποταμού Ευφράτη, έχει κυρίως σουνιτικό πληθυσμό.

Οι Ιρακινοί πανηγύρισαν για την πρώτη μεγάλη επιτυχία κατά των τζιχαντιστών. «Δεν υπήρξε αντίσταση από τα μέλη του Νταές», όπως δήλωσαν Ιρακινοί αξιωματούχοι.

Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων έχουν αναλάβει το τιτάνιο έργο της αποναρκοθέτησης της πόλης. Στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε πως οι τζιχαντιστές έχουν τοποθετήσει πάνω από 300 εκρηκτικούς μηχανισμούς σε διάφορα σημεία στο κτιριακό σύμπλεγμα των κυβερνητικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποίησαν πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες κατά την απόσυρσή τους από το Ραμάντι.

Ο επόμενος στόχος των ιρακινών δυνάμεων είναι πλέον η ανακατάληψη της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria