Η SpaceX γράφει διαστημική ιστορία - OlaDeka

Η SpaceX γράφει διαστημική ιστορία

spacex-falcon-9-elon-musk-successful-landing

Η SpaceX κατάφερε να εκτοξεύσει έναν πύραυλο Falcon 9 και να τον επαναφέρει στη Γη, προσγειώνοντάς τον με απόλυτη επιτυχία. 

Η εταιρεία διαστημικών μεταφορών του Elon Musk, η SpaceX, προσπαθεί εδώ και καιρό να καταφέρει να προσγειώσει έναν πύραυλο μετά την χρήση του για μία διαστημική αποστολή και τώρα το καταφέρνει, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην ιστορία της διαστημικής εξερεύνησης. Η ιστορική δοκιμή έγινε στις 21 Δεκεμβρίου 2015, στο ακρωτήριο Κανάβεραλα, στις ΗΠΑ.

Η εκτόξευση επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων εκτιμάται ότι θα έχει σημαντικά οφέλη για το κόστος των διαστημικών μεταφορών, στοιχείο που θα βοηθήσει πολύ τις μελλοντικές αποστολές.  Ο συγκεκριμένος πύραυλος είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά στο διάστημα 11 τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων. Η SpaceX αποκτά με αυτόν τον τρόπο ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς θα μπορεί να χρεώνει πολύ λιγότερο το κόστος των διαστημικών αποστολών που αναλαμβάνει.

Η Blue Origin, εταιρεία του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, έχει πρόσφατα πραγματοποιήσει δοκιμές με τη χρήση πυραύλων που επιστρέφουν στη Γη μετά το ταξίδι τους στο διάστημα, αλλά η διαφορά είναι ότι ο πύραυλος της Blue Origin έχει ως σκοπό του την μεταφορά ανθρώπων σε τροχιά γύρω από τη Γη για τουριστικούς σκοπούς και όχι για τη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς το διάστημα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria