Διαχωρισμός εταιρειών για την Fujitsu - OlaDeka

Διαχωρισμός εταιρειών για την Fujitsu

Fujitsu_Lifebook

H Fujitsu ανακοίνωσε ότι διαχωρίζει τις εταιρείες παραγωγής PC και smartphones, με την κάθε μία να έχει τη δική της ξεχωριστή ονομασία. 

Η μία εταιρεία που θα ασχολείται με την κατασκευή desktop και laptop υπολογιστών θα ονομάζεται Fujitsu Client Computing Limited, ενώ η άλλη εταιρεία που θα ασχολείται με την κατασκευή smartphones και φορητών συσκευών επικοινωνίας θα ονομάζεται Fujitsu Connected Technologies Limited.

Από τις ονομασίες φαίνεται ότι θα είναι αμφότερες εταιρείες περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ), ενώ η μητρική εταιρεία θα εστιάσει περαιτέρω στο κομμάτι των άλλων προϊόντων τεχνολογίας, όπως είναι οι λύσεις αποθήκευσης, μεταξύ άλλων.

Η Fujitsu τονίζει ότι η κεντρική εταιρεία αντιμετώπιζε προβλήματα στην ανάπτυξη ειδικά του κομματιού των PC, ενώ παραδοσιακά οι spin off εταιρείες έχουν περισσότερη δημιουργικότητα στην προσπάθειά τους να τα ξεπεράσουν.

Υπάρχει μία έντονη φημολογία που αναφέρεται στο ενδεχόμενο συγχώνευσης τριών μεγάλων κατασκευαστών PC της Ιαπωνίας, των Toshiba, Fujitsu και VAIO, στοιχείο που εάν ισχύει θα γίνει πιο εύκολα μετά την κίνηση διαχωρισμού που έκανε η Fujitsu.

Η πορεία της Fujitsu στον τομέα των smartphones δεν είναι τόσο μεγάλη, επομένως, η κίνηση δημιουργίας μίας νέας εταιρείας πιθανόν να σημαίνει ότι η Fujitsu θέλει να εντείνει τις προσπάθειές της στην εν λόγω κατηγορία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria