Ανέπαφες πληρωμές από Swatch και Visa με το Swatch Bellamy - OlaDeka

Ανέπαφες πληρωμές από Swatch και Visa με το Swatch Bellamy

Swatch Bellamy NFC

Η Swatch και η Visa δίνουν τη δυνατότητα στους κατόχους καρτών Visa να πληρώνουν με το νέο “pay-by-the-wrist” ρολόι της Swatch, το Swatch Bellamy.

Το Swatch Bellamy, το οποίο σχεδιάζεται να βγει στην αγορά στις αρχές του 2016, μπορεί να χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως, οπουδήποτε οι ανέπαφες, NFC (near field communications) πληρωμές Visa είναι αποδεκτές.

Το ρολόι Swatch Bellamy συνδυάζει λειτουργικά το σχεδιασμό Swatch με τη τεχνολογία αιχμής πληρωμών Visa. Η ανέπαφη τεχνολογία NFC χρησιμοποιεί υψηλής συχνότητας ραδιοκύματα καθιστώντας ικανές τις ηλεκτρονικές συσκευές να επικοινωνούν από μικρές αποστάσεις, συνήθως λιγότερο από 10 εκατοστά.

Τα νέα ρολόγια Swatch Bellamy διαθέτουν τα χρώματα και τα σχέδια για τα οποία είναι διάσημη η Swatch και ένα ενσωματωμένο NFC τσιπ κρυμμένο κάτω από το καντράν. Όπως μια προπληρωμένη τραπεζική κάρτα, ένα ρολόι Swatch Bellamy επιτρέπει στους πελάτες να πληρώσουν για αντικείμενα χρησιμοποιώντας τα τερματικά POS των εμπόρων. Οι συναλλαγές pay-by-the-wrist δεν απαιτούν καμία απολύτως ενέργεια από το ίδιο το ρολόι, που σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να αναμένουν τη συνήθη διάρκεια ζωής μπαταρίας ενός Swatch.

Το νέο ρολόι της Swatch πήρε το όνομά του από τον αμερικανό συγγραφέα Edward Bellamy, ο οποίος στο μυθιστόρημά του «Looking Backward 2000-1887» οραματίζεται έναν ουτοπικό κόσμο όπου τα μετρητά έχουν αντικατασταθεί από πιστωτικές/ χρεωστικές κάρτες.

Ο Bellamy ήταν ο πρώτος που έγραψε για τις εν λόγω κάρτες, σαράντα χρόνια πριν από οποιονδήποτε άλλο. Επιπλέον, «bel ami» στα γαλλικά σημαίνει «καλός φίλος», οπότε το όνομα του ρολογιού παραπέμπει, ηχητικά τουλάχιστον, στον καλό φίλο εκείνου που το φοράει.

Το Swatch Bellamy, σε συνεργασία με τη Visa, θα είναι αρχικά διαθέσιμο στις αρχές του 2016 στις ΗΠΑ, την Ελβετία και τη Βραζιλία, ενώ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα τον Οκτώβριο του 2015.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria