Αγνοείται ο Πρόεδρος της Fosun International - OlaDeka

Αγνοείται ο Πρόεδρος της Fosun International

Αγνοείται ο Πρόεδρος της Fosun International

Τα ίχνη του 48χρονου Κινέζου μεγιστάνα, Γκούο Γκουανγκτσάνγκ, αγνοούνται.

Ο συνιδρυτής και πρόεδρος της Fosun International, τον οποίο αποκαλούν «ο Κινέζος Μπάφετ», δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τις 10 Δεκεμβρίου, όταν εθεάθη στο αεροδρόμιο της Σαγκάη.

Σύμφωνα με τον κινεζικό ιστότοπο Caixin, είναι πιθανό να έχει συλληφθεί, στο πλαίσιο των ερευνών για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Η Fosun International έχει στήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο επενδύσεων:
στην Ελλάδα μετέχει στο σχήμα που κέρδισε το διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού (μαζί με τη Lamda Development) και στη Folli Follie, η μετοχή της οποίας σημείωσε μεγάλη πτώση μετά την είδηση.

Είχε, επίσης, εκφράσει ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι. Ωστόσο στις απευθείας επαφές του Γκούο Γκουανγκτσάνγκ με τον τότε πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά και τον τότε υπ. Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, ο Κινέζος επιχειρηματίας είχε ζητήσει απευθείας ανάθεση με διακρατική συμφωνία, κάτι που παραβίαζε τους ευρωπαϊκούς κανόνες για ανοιχτούς διαγωνισμούς.

Εκπρόσωποι της Fosun International συναντήθηκαν, τον Ιούλιο, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, με αντικείμενο πιθανές επενδύσεις σε τουρισμό και χρηματοοικονομικά.

Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, o Γκούο Γκουανγκτσάνγκ είναι ο 11ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, με περιουσία που αγγίζει τα $7 δισεκατομμύρια.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria