Η Microsoft προγραμματίζει τη δημιουργία ενός Surface Phone

Αρχική » Τεχνολογία » Η Microsoft προγραμματίζει τη δημιουργία ενός Surface Phone

Surface-Pro3

Η Microsoft φέρεται να σχεδιάζει, μέχρι το τέλος του 2016, το λανσάρισμα ενός νέου smartphone με την ονομασία Surface, το οποίο θα διαθέτει κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Windows Central, το οποίο βασίζεται σε ανώνυμες πηγές, η μελλοντική ναυαρχίδα της Microsoft θα «κτιστεί» από μία ομάδα τεχνικών με επικεφαλής τον Panos Panay.

Πρόκειται για την ίδια ομάδα που είναι υπεύθυνη και για τα σημερινά Surface και Surface Book. Η νέα συσκευή της αμερικανικής εταιρείας αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της κατά το β’ εξάμηνο του 2016.

Τα αρχικά σχέδια της Microsoft προέβλεπαν ότι το Surface Phone θα χρησιμοποιούσε επεξεργαστές της Intel και θα είχε μεταλλικό design, όπως οι ταμπλέτες Surface Pro. Ωστόσο, οι νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκατάλειψη όλων των μέχρι σήμερα σχεδίων και τη δημιουργία μίας νέας συσκευής από την αρχή.

Το «νέο» Surface Phone θα χρησιμοποιεί σίγουρα το λειτουργικό σύστημα Windows 10, ενώ όλα είναι ανοικτά για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του, οπότε ενδέχεται να επανέλθουν τα σχέδια για μία μεταλλική συσκευή. Τέλος, άγνωστο παραμένει ποιος θα είναι ο προμηθευτής του επεξεργαστή.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια