Εξαγοράζονται τα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος!

Αρχική » Ελλάδα » Εξαγοράζονται τα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος!

Προσύμφωνο για την πώληση ολόκληρου του ελληνικού τμήματος της εταιρείας στη ΜΕΤΡΟ, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των Super Market με τα καταστήματα MY MARKET και ανήκει στην οικογένεια Παντελιάδη, υπέγραψε η Βερόπουλος. Η συμφωνία κατετέθη σήμερα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. AdTech Ad Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, μετά από τη σχετική έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα περιέλθουν στη ΜΕΤΡΟ οι κεντρικές αποθήκες και το δίκτυο 180 καταστημάτων Βερόπουλος, που εκτείνεται σε 54 πόλεις της χώρας.
Η οικογένεια Βερόπουλου θα κρατήσει τη δραστηριότητά της στα Σκόπια και τη Σερβία, όπου έχει σημαντική παρουσία με 16 καταστήματα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αυτή διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τη βιωσιμότητα της Βερόπουλος, μιας ιστορικής ελληνικής εταιρείας με 4500 εργαζόμενους. «Με τη συμφωνία αυτή, δημιουργείται ένας ισχυρός ελληνικός πόλος στην αγορά των supermarket που μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση του κλάδου του λιανεμπορίου τροφίμων που αναγνωρίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας και σημαντικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Βερόπουλος, Νίκος Βερόπουλος, δήλωσε: «Η συμφωνία αυτή στηρίζεται από δύο εταιρείες που μοιράζονται και υποστηρίζουν διαχρονικά μια κοινή αντίληψη για την ελληνικότητα. Μια κοινή φιλοσοφία που βασίζεται στον προσεκτικό σχεδιασμό, στον αδιαπραγμάτευτο επαγγελματισμό, τις ξεκάθαρες συνεργασίες και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τη μεγάλη οικογένεια των εργαζομένων μας. Σε αυτούς χρωστάμε την πορεία μας, μέχρι σήμερα, σε αυτούς έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για ένα καλύτερο αύριο».

 

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια