To Kickstarter συγκεντρώνει 2 δισεκατομμύρια δολάρια - OlaDeka

To Kickstarter συγκεντρώνει 2 δισεκατομμύρια δολάρια

kickstarter-01

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το όνομα σύμβολο του crowdfunding, το Kickstarter, σημειώνει μία άκρως επιτυχημένη πορεία, όπως φαίνεται και από τα επίσημα στοιχεία. 

Το Kickstarter κατάφερε να σπάσει ένα ρεκόρ, καθώς μπόρεσε να συγκεντρώσει, αθροιστικά, το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε προσφορές για διάφορες καινοτόμες ιδέες και προϊόντα που φιλοξενεί στις σελίδες του. Το ρεκόρ αυτό σημειώθηκε από το Kickstarter στις 11 Οκτωβρίου, ενώ για να καταφέρει να συγκεντρώσει το πρώτο δισεκατομμύριο δολάρια χρειάστηκε να περάσουν 5 χρόνια από το 2009 που είχε κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του, ταράζοντας τα νερά του Διαδικτύου.

Μέσα σε 19 μήνες από την πρώτο δισεκατομμύριο δολάρια, συγκεντρώθηκε και το δεύτερο δισεκατομμύριο, στοιχείο που μαρτυρά την ανοδική πορεία που σημειώνει το Kickstarter. Οι άνθρωποι που δίνουν ένα μέρος των χρημάτων τους στο Kickstarter ξεπερνούν σε πλήθος τα 9,5 εκατομμύρια, ενώ κεντρίζει το ενδιαφέρον ότι περίπου 49 άτομα έχουν χρηματοδοτήσει περισσότερα από 1000 διαφορετικά επενδυτικά σχέδια που έχουν ανέβει στο Kickstarter.

Τα περισσότερα σχέδια αφορούν στην χρηματοδότηση ταινιών, ενώ ακολουθεί η μουσική, οι εκδόσεις, τα παιχνίδια και η τέχνη. Ο κόσμος της τεχνολογίας έχει καταφέρει να αντλήσει με τα διάφορα projects στο Kickstarter το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 360 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria