Samsung: Περισσότερες λεπτομέρειες για τον υπό ανάπτυξη βιο-επεξεργαστή - OlaDeka

Samsung: Περισσότερες λεπτομέρειες για τον υπό ανάπτυξη βιο-επεξεργαστή

Wearable-02

Είναι γνωστό ότι η Samsung ετοιμάζει έναν βιο-επεξεργαστή και τώρα έρχονται περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά του στοιχεία. 

Ο σκοπός ανάπτυξης του βιο-επεξεργαστή της Samsung είναι για να ενισχυθούν οι λειτουργίες υγείας και fitness των μελλοντικών wearables που θα παρουσιάσει η εταιρεία. Εκτιμάται ότι οι πρώτες συσκευές με τον επεξεργαστή αυτό θα κάνουν την εμφάνισή τους εντός του 2016, σύμφωνα με τη στρατηγική της Samsung, όπως αναφέρεται στο Sammobile.

To νέο chip της Samsung είναι μία λύση όλα σε ένα και έχει ενσωματωμένο System on Chip και όλα τα επιμέρους στοιχεία που απαιτούνται για την λειτουργία του, στοιχείο που του δίνει τη δυνατότητα να καταναλώνει 50% λιγότερη ενέργεια από άλλες λύσεις.

Bio-Processor_Samsung

Ο επεξεργαστής αυτός θα μπορεί να μετρά τον καρδιακό ρυθμό, να κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα, να μετρά το σωματικό λίπος και τη θερμοκρασία του δέρματος. Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τον επεξεργαστή αυτό για την ταυτοποίηση προσώπου, αφού ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του καρδιακό παλμό, που μπορεί να γίνει αντιληπτός ως βιομετρικό δεδομένο από το νέο chip που αναπτύσσει η Samsung.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του βιο-επεξεργαστή της Samsung είναι το γεγονός ότι έχει 80% μειωμένο μέγεθος σε σχέση με άλλους επεξεργαστές, επομένως μπορεί να χωρέσει με άνεση σε πιο μικρές συσκευές, στοιχείο που τον κάνει άριστη επιλογή και για λύσεις του Internet of Things.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria