FDA: Για πρώτη φορά γενετικά τροποποιημένος σολομός είναι κατάλληλος για κατανάλωση - OlaDeka

FDA: Για πρώτη φορά γενετικά τροποποιημένος σολομός είναι κατάλληλος για κατανάλωση

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές έκριναν σήμερα ότι ένα είδος γενετικά τροποποιημένου σολομού είναι κατάλληλο για κατανάλωση από τον άνθρωπο και θα γίνει έτσι το πρώτο διαγονιδιακό ζώο που θα καταλήξει στα πιάτα των Αμερικανών.

«Με βάση την πλήρη ανάλυση των επιστημονικών στοιχείων που παρασχέθηκαν», ο σολομός AquAdvantage «πληροί τις προϋποθέσεις» και «είναι κατάλληλος για κατανάλωση», εκτιμά η ομοσπονδιακή υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων (FDA).

Ο σολομός αυτός παράγεται από την εταιρεία AquaBounty Technologies της Μασαχουσέτης.

Η απόφαση της FDA ελήφθη μετά από πολλά χρόνια αντιδικίας για το ψάρι αυτό, που είναι ένα νέο είδος σολομού του Ατλαντικού στον οποίο εμφυτεύεται ένα γονίδιο του μαύρου σολομού του Ειρηνικού με σκοπό να μεγαλώνει πιο γρήγορα.

Οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο σολομός AquaAdvantage είναι “εξίσου θρεπτικός με τους άλλους σολομούς του Ατλαντικού, τους μη γενετικά τροποποιημένους, και ότι δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες βιολογικές διαφορές μεταξύ των διατροφικών στοιχείων του σολομού AquaAdvantage και εκείνων των σολομών του Ατλαντικού”.

Η FDA διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος σολομός μπορεί να εκτρέφεται μόνο σε κλειστές δεξαμενές, σε δύο ειδικές εγκαταστάσεις, στον Καναδά και τον Παναμά. Δεν επιτρέπεται η εκτροφή του στις ΗΠΑ.

Εαν θελετε να τα μαθαίνετε όλα για την Υγεία κάνετε like ΕΔΩ ►

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria