Η Oracle διευρύνει το χαρτοφυλάκιο Database Cloud - OlaDeka

Η Oracle διευρύνει το χαρτοφυλάκιο Database Cloud

cloud-computing-01

Η Oracle ανακοίνωσε νέες λύσεις Oracle Database Cloud, επεκτείνοντας περαιτέρω το ήδη ευρύ χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών Oracle Cloud Platform.

Το Oracle Cloud Platform δίνει στους οργανισμούς τη δυνατότητα να παρέχουν αξιόπιστες, επεκτάσιμες και ασφαλείς λύσεις και εφαρμογές για το cloud, που στηρίζονται σε βάσεις δεδομένων.

Στις νέες κρίσιμες δυνατότητες που είναι πλέον διαθέσιμες περιλαμβάνεται η δυνατότητα δημιουργίας clustering για διαθεσιμότητα με ανοχή σφαλμάτων και επεκτασιμότητα κατ’ απαίτηση, η αποκατάσταση, μετά από καταστροφή, με μηδενική απώλεια δεδομένων και η υπηρεσία Oracle Database Exadata Cloud Service.

Η Oracle ανακοίνωσε, επίσης, μια νέα, δωρεάν υπηρεσία βάσης δεδομένων στο cloud με την οποία οι διαχειριστές βάσεων δεδομένων και οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν δοκιμαστικά την Oracle Database στο Oracle Cloud χωρίς κόστος και χωρίς κίνδυνο.

Στις νέες δυνατότητες του Oracle Database Cloud, που είναι διαθέσιμες σήμερα, περιλαμβάνονται οι εξής:

• Πλατφόρμα για κρίσιμες εφαρμογές: Η υπηρεσία Oracle Database Exadata Cloud Service παρέχει επεκτασιμότητα, απόδοση και διαθεσιμότητα για την Oracle Database. Οι εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν τις πλήρεις δυνατότητες του Oracle Exadata Database Machine για την εκτέλεση κρίσιμων εφαρμογών και για ενοποίηση βάσεων δεδομένων στο Oracle Cloud.

• Υψηλή διαθεσιμότητα και επεκτασιμότητα: Για πρώτη φορά, οι εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν τη δημοφιλή λύση της Oracle για δημιουργία συμπλεγμάτων βάσεων δεδομένων στο cloud. Ως μέρος των Oracle Database Cloud και Oracle Database Exadata Cloud Service, το Oracle Real Application Clusters παρέχει άμεση υψηλή απόδοση της βάσης δεδομένων, δυνατότητες επέκτασης κατ’ απαίτηση και υψηλή διαθεσιμότητα με ανοχή σφαλμάτων.

• Αποκατάσταση μετά από καταστροφή: Οι επιχειρήσεις μπορούν τώρα να υλοποιήσουν μια λύση cloud για αποκατάσταση μετά από καταστροφή σε πραγματικό χρόνο, η οποία προστατεύει βάσεις δεδομένων Oracle στην περίπτωση διακοπής λειτουργίας σε μια τοποθεσία ή σε μια ολόκληρη περιοχή. Ως μέρος των Oracle Database Cloud και Oracle Database Exadata Cloud Service, το Oracle Active Data Guard παρέχει συνεχή αναπαραγωγή δεδομένων με μηδενικές απώλειες από βάσεις δεδομένων Oracle που βρίσκονται σε περιβάλλον εσωτερικής εγκατάστασης ή στο Oracle Cloud, σε μια ενεργή εφεδρική βάση δεδομένων στο Oracle Cloud. Οι εταιρείες μπορούν, επίσης, να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και την αξιοποίηση των πόρων χάρη στη δυνατότητα να μεταφέρουν στην ενεργή εφεδρική Oracle Database το φόρτο των εργασιών δημιουργίας αναφορών για την παραγωγή, εκτέλεσης ερωτημάτων ad-hoc και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

• Υπηρεσίες ανάπτυξης και δοκιμών: Η Oracle παρέχει δωρεάν δοκιμαστικές εκδόσεις τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι προγραμματιστές για να δημιουργήσουν διαδικτυακές εφαρμογές για το cloud, για τμήματα ή για ολόκληρη την εταιρεία. Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ολοκληρωμένη σουίτα υπηρεσιών για ανάπτυξη/δοκιμές με το Oracle Database Cloud, στην οποία περιλαμβάνεται η νέα δωρεάν υπηρεσία και πρόσβαση στα Oracle Java Cloud Service, Oracle Database Backup Service και Oracle Storage Cloud Service.

Το Oracle Cloud συνεχίζει να εμφανίζει ισχυρή αποδοχή, υποστηρίζοντας περισσότερους από 70 εκατομμύρια χρήστες και πάνω από 34 δισεκατομμύρια συναλλαγές κάθε μέρα. Εκτελείται σε περισσότερες από 50.000 συσκευές και σε 19 κέντρα δεδομένων σε ολόκληρο τον κόσμο με πάνω από 800 petabyte χώρου αποθήκευσης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria