Ευθύνες στους εταίρους ότι δεν τήρησαν τις υποσχέσεις για ελάφρυνση του χρέους επιρρίπτει ο Μητσοτάκης - OlaDeka

Ευθύνες στους εταίρους ότι δεν τήρησαν τις υποσχέσεις για ελάφρυνση του χρέους επιρρίπτει ο Μητσοτάκης

 

«Η κυβέρνηση Σαμαρά κατάφερε να σώσει τη χώρα από την καταστροφή και, στη συνέχεια, το 2013, καθώς και 2014 κατάφερε την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό. Αυτό θα έκανε τους Ευρωπαίους εταίρους μας, να τιμήσουν την υπόσχεσή τους για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup το Νοέμβριο του 2012. Το γεγονός ότι δεν εκπλήρωσαν την υπόσχεση, ήταν άδικο και λανθασμένο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το δημοσίευμα της FAZ, υπό τον τίτλο «η φιλελεύθερη εναλλακτική της Ελλάδας.

Τώρα όμως, με δεδομένο ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έχει καταφέρει να προτάξει μια εναλλακτική λύση απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, σύμφωνα με το δημοσιογράφο της FAZ, Tobias Piller, οι Ευρωπαίοι παραμένουν ευάλωτοι σε εκβιασμούς της Ελληνικής Κυβέρνησης, ενώ η χώρα εξακολουθεί ως εκ τούτου να μην αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για προσέλκυση επενδύσεων.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες, αναξιοποίητες δυνατότητες. Όταν αρχίσουν να εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις, η οικονομία θα ανακάμψει» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης στο δημοσίευμα, αλλά προσθέτει επίσης ότι «μόνο η ΝΔ  μπορεί να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε η χώρα να σταθεί και πάλι στα δικά της πόδια».

Πρώτα, όμως, η ΝΔ πρέπει να αλλάξει ριζικά, αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης. «Μόνο μια ανανεωμένη ΝΔ, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη και την ευημερία στην Ελλάδα», επισημαίνει.

Σε ερώτηση του Γερμανού δημοσιογράφου όσον αφορά τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας υπό τον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνησή του, ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι αυτό δεν αποτελεί εφικτό στόχο. «Το πρόβλημα είναι ότι δεν πιστεύουν στο πρόγραμμα που οι ίδιοι έχουν υπογράψει», αναφέρει.

«Η εκλογή του νέου Προέδρου είναι μια μοναδική ευκαιρία για να εφαρμόσουμε ένα ρεαλιστικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον της Ελλάδας», τονίζει τέλος ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria