Ανησυχία στη Φλώρινα για ενδεχόμενο λουκέτο στο 1ο Σύνταγμα Πεζικού – Έκτακτη σύσκεψη φορέων - OlaDeka

Ανησυχία στη Φλώρινα για ενδεχόμενο λουκέτο στο 1ο Σύνταγμα Πεζικού – Έκτακτη σύσκεψη φορέων

florina

 

Μεγάλη ανησυχία για δεύτερο γύρο λουκέτων σε στρατόπεδα της Δυτικής Μακεδονίας, έχουν ενσπείρει πληροφορίες ότι τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται σχετική συζήτηση σε υπηρεσιακό επίπεδο στις ένοπλες δυνάμεις.

Οι πληροφορίες μιλούν για επικείμενο κλείσιμο στρατοπέδων στην περιοχή του Νομού Φλώρινας, ο οποίος έχει ήδη πληγεί από τον προηγούμενο γύρο λουκέτων, και φυσικά την μεταφορά της 9ης Ταξιαρχίας στην Κοζάνη.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την Φλώρινα, συζητείται το κλείσιμο του 1ου Συντάγματος Πεζικού και του Τάγματος Εθνοφυλακής, και κατά συνέπεια του στρατιωτικού πρατηρίου και της Λέσχης Αξιωματικών Φλώρινας.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Φλώρινας είναι ότι σύσκεψη με αντικείμενο το ενδεχόμενο λουκέτου στο 1ο Σύνταγμα Πεζικού της Φλώρινας- που είναι ούτως ή άλλως ελλιπώς επανδρωμένο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, Στέφανουυ Μπίρου, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη και του βουλευτή Π.Ε. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη, ο οποίος όμως δεν κατάφερε τελικά να παραστεί. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα αντιδήμαρχος του δήμου Φλώρινας, οι δήμαρχοι Αμυνταίου και Πρεσπών, καθώς και εκπρόσωποι των Εφέδρων Αξιωματικών.

mpiros stefanos antiperifer

Όπως ανέφερε στον «Π» ο αντιπεριφεριάρχης κ. Μπίρος, “υπήρξε μάλιστα και τηλεφωνική επικοινωνία με ειδικό συνεργάτη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση και ότι αντίθετα υπάρχει σκέψη να ενισχυθεί στρατιωτικά η Φλώρινα”.

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα είναι υπό διερεύνηση, επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας. Αποφασίστηκε λοιπόν να υπάρξει τις επόμενες μέρες κάθοδος στην Αθήνα για να συναντηθούν οι εκπρόσωποι των φορέων με τον Π. Καμμένο, για να λάβουν δια στόματος του Υπουργού τη διαβεβαίωση ότι δεν θα θιγεί η ακριτική περιοχή της Φλώρινας από ενδεχόμενη αναδιάρθρωση στρατιωτικών μονάδων.

Ο κ. Μπίρος ανέφερε επίσης ότι για το θέμα είναι ενήμερος και ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο οποίος δήλωσε ότι θα κάνει και ο ίδιος διάβημα διαμαρτυρίας στον Υπουργό, διότι έχει υποβαθμιστεί σημαντικά η Φλώρινα και κυρίως επειδή θεωρεί ότι είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας και πρέπει να υπάρχει στρατιωτική παρουσία στην ακριτική αυτή περιοχή.

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria