Αναλυτές προβλέπουν το λανσάρισμα iPhone με οθόνη 4 ιντσών - OlaDeka

Αναλυτές προβλέπουν το λανσάρισμα iPhone με οθόνη 4 ιντσών

iphone-curved

Αναλυτές της KGI Securities, σε αναφορά τους, προβλέπουν ότι η Apple θα προχωρήσει στην ανανέωση της σειράς συσκευών iPhone παρουσιάζοντας μία νέα συσκευή στις αρχές του 2016.

Το ενδιαφέρον σημείο της αναφοράς ωστόσο είναι ότι η μελλοντική συσκευή θα είναι μικρότερη από τις υπάρχουσες, με την οθόνη να βρίσκεται στις 4 ίντσες, συνιστώντας στην ουσία μία ριζική αναβάθμιση του iPhone 5s που βρίσκεται σήμερα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Το νέο iPhone με οθόνη 4 ιντσών, προβλέπει η KGI Securities, θα κάνει την εμφάνισή του εντός του α’ εξαμήνου του 2016. Το σκεπτικό πίσω από την ανάλυση είναι ότι το iPhone 5s υπήρξε σαφώς πιο δημοφιλές εμπορικά από το πλαστικό iPhone 5C, με αποτέλεσμα η Apple να θέλει να επενδύσει σε αυτό παρουσιάζοντας μία βελτιωμένη εκδοχή του.

Η μελλοντική συσκευή, πέρα από την οθόνη των 4 ιντσών, αναμένεται να διαθέτει μεταλλικό πλαίσιο, επεξεργαστή A9 και λειτουργικό σύστημα iOS 9. Ωστόσο, η ανάλυση της KGI προβλέπει ότι δεν θα υποστηρίζεται η τεχνολογία 3D Touch που συναντήσαμε στα τελευταία iPhone 6S και 6S Plus.

Τέλος, προβλέπεται ότι το νέο, μικρό iPhone θα καταφέρει να πουλήσει μεταξύ 20 και 30 εκατομμυρίων συσκευών μέχρι το τέλος του 2016. Αν η συγκεκριμένη αναφορά επιβεβαιωθεί θα το δείξει μόνο ο χρόνος.

iphone7-concept

Σε ότι αφορά το μελλοντικό iPhone 7, που προβλέπεται να λανσαριστεί κατά το γ’ τρίμηνο του 2016, η KGI υποστηρίζει ότι θα ακολουθηθεί η σημερινή τακτική της Apple με δύο εναλλακτικές εκδόσεις. Η βασική έκδοση θα διαθέτει 2GB μνήμης RAM ενώ το μεγαλύτερο iPhone 7 Plus θα έχει μνήμη RAM στα 3GB, το πάχος των συσκευών θα κυμαίνεται στα 6 με 6,5 χιλιοστά.

Επίσης, προβλέπεται ότι η TSMC θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής της αμερικανικής εταιρείας σε επεξεργαστές και συγκεκριμένα του μελλοντικού επεξεργαστή A10 που θα χρησιμοποιεί η Apple στα νέα μοντέλα της.

Σε ότι αφορά την εξωτερική εμφάνιση των συσκευών, μία πληροφορία προέκυψε από μία ανάρτηση στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, όπου γινόταν αναφορά για ανθεκτικό στο υγρό στοιχείο και τη σκόνη iPhone 7. Αν αυτό ισχύσει θα είναι η πρώτη φορά που η Apple θα λανσάρει smartphone με αυτές τις ιδιότητες.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό όλα τα παραπάνω αποτελούν εικασίες, φήμες και προβλέψεις που ενδεχομένως να μην επιβεβαιωθούν ποτέ. Άλλωστε δεν είναι καν βέβαιο ότι το επόμενο iPhone θα λέγεται όντως iPhone 7. Ωστόσο, αποτελούν μέρος της έξυπνης στρατηγικής marketing της αμερικανικής εταιρείας ώστε να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού για τα προϊόντα της.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria