H Dell ανανεώνει τη σειρά XPS - OlaDeka

H Dell ανανεώνει τη σειρά XPS

dell xps both

H Dell παρουσίασε μία ανανεωμένη εκδοχή του XPS 13 και 15, μαζί με ένα υβριδικό μοντέλο XPS 12, ενώ ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις εξαγοράς της EMC. 

Αναμφίβολα, πολλές είναι οι ειδήσεις από το στρατόπεδο της Dell, η οποία φαίνεται διατεθειμένη να ανταγωνιστεί την Microsoft με τα νέα Surface που παρουσίασε πρόσφατα. Τα Dell XPS 13 και 15 είναι πλέον εξοπλισμένα με τους επεξεργαστές Intel Skylake έκτης γενιάς, με τη μνήμη να μπορεί να φτάσει έως και τα 16 GB και τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο να αγγίζει στο μέγιστό του το 1 ΤΒ. Τα βασικά μοντέλα ξεκινούν από τα 4 GB μνήμης RAM. Στο Dell XPS 15 υπάρχει ανάλυση 4Κ στην οθόνη, ενώ η ανάλυση στο Dell XPS 13 είναι στα 3200×1800 pixels. Στο μοντέλο με την οθόνη των 15 ιντσών υπάρχει και ξεχωριστή κάρτα γραφικών.

dell xps 12

Το Dell XPS 12 είναι ένα υβρίδιο μεταξύ ενός tablet και ενός laptop, με αποσπώμενη οθόνη διαγωνίου 12,5 ιντσών, full HD στο βασικό μοντέλο και με ανάλυση 3840×2160 pixels στην πιο εξελιγμένη της εκδοχή. Υπάρχει κάμερα 8 Megapixel πίσω και 5 Megapixel εμπρός, ενώ υποστηρίζεται η λειτουργία του Dell Pen Active, με τη διαφορά ότι εδώ δεν συμπεριλαμβάνεται το stylus. Τo Dell XPS 13 θα έχει τιμή έναρξης τα 799 δολάρια στις ΗΠΑ, το Dell XPS 15 στα 999 δολάρια, τιμή στην οποία θα πωλείται στις ΗΠΑ και το Dell XPS 12 με επεξεργαστή στα 2.7 GHz, Full HD οθόνη, δίσκο SSD στα 128 GB και μνήμη RAM 8 GB.

Η άλλη μεγάλη είδηση που αφορά στην Dell είναι το ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για συγχώνευση με την EMC, ενός κολοσσού στον τομέα της αποθήκευσης δεδομένων, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το deal αυτό θα προχωρήσει, αλλά εάν αυτό συμβεί θα έχουμε να κάνουμε με ένα από τα μεγαλύτερα deals των τελευταίων μηνών στον χώρο της τεχνολογίας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria