Ο Τσίπρας απαντά αύριο στη Βουλή σε ερώτηση της ΝΔ για το προσφυγικό - OlaDeka

Ο Τσίπρας απαντά αύριο στη Βουλή σε ερώτηση της ΝΔ για το προσφυγικό

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει αύριο Παρασκευή στις δέκα το πρωί σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου σχετικά με την προσφυγική/μεταναστευτική πολιτική της χώρας, κατά την ώρα του πρωθυπουργού.

Την ερώτηση είχε καταθέσει ο κ.Κουμουτσάκος τη Δευτέρα, μετά τη μίνι- σύνοδο κορυφής κατά την οποία η Αθήνα είχε αποδεχθεί την εγκατάσταση 50.000 προσφύγων στη χώρα μας με τον όρο να μην οδηγηθούν σε ένα κοινό χώρο συγκέντρωσης και η εγκατάσταση να μην είναι μόνιμη, γεγονός που η κυβέρνηση είχε παρουσιάσει ως επιτυχία. Με εντολή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη (και ενώ υπήρχε ήδη εσωκομματική γκρίνια για τη γραμμή που έπρεπε να τηρήσει η ΝΔ) αποφασίστηκε η Συγγρού να ανεβάσει τους τόνους. Και το Μαξίμου με τη σειρά του επέλεξε να σηκώσει το γάντι.

Ετσι αύριο ο κ.Τσίπρας θα απαντήσει στα εξής ερωτήματα που έθεσε ο κ.Κουμουτσάκος:

“1.Ποια η σύνδεση δημοσιονομικής και προσφυγικής –μεταναστευτικής πολιτικής;

2.Με βάση τη συμφωνία, μπορούν τα κράτη να κλείσουν τα σύνορά τους και οι πρόσφυγές και μετανάστες να εγκλωβιστούν στη χώρα μας;

3.Που θα εγκατασταθούν οι πέραν των  50.000 πρόσφυγες και μετανάστες;

4.Τι ειδικότερα σχεδιάζετε όταν μιλάτε για επιδότηση ενοικίου σε 20.000 πρόσφυγες και την ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό;

5.Πως γίνεται στην αρχή να μιλάτε για προσωρινή φιλοξενία και στη συνέχεια για ένταξη στον κοινωνικό ιστό;

6.Τι ακριβώς εννοείτε μιλώντας για επιχειρησιακό συντονισμό ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής;

7.Τι ακριβώς ζητήσατε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας όσον αφορά  τη στάση της Τουρκίας έναντι της χώρας μας, στη διαχείριση προσφυγικού-μεταναστευτικού;”

Εν τω μεταξύ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν εν όψει και της τοποθέτησης του πρωθυπουργού στη Βουλή: “Οι δραματικές εικόνες από την Λέσβο, που έχουν συγκλονίσει όλον τον κόσμο, είναι ενδεικτικές του δράματος που συγκλονίζει την περιοχή μας με την πρωτοφανή Προσφυγική κρίση.

Η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την φιλοξενία των ανθρώπων αυτών, καθώς και για την οργάνωση της φιλοξενίας, της ταυτοποίησης και της μετεγκατάστασης τους. Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας για να αναδειχτεί το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης, εκεί που άλλοι υψώνουν τις σημαίες της ξενοφοβίας και του ακροδεξιού λαϊκισμού. 

Στην προσπάθεια αυτή,  περιμένει και την θετική συμβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί για την ανέξοδη κριτική και τις αμφιλεγόμενες λαϊκιστικές κορώνες που ακούγονται μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα από την πλευρά της ΝΔ.”   

 

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria