ΝΔ: Άκυρη τελικά η υποψηφιότητα Γεωργιάδη. Έτρεξε αλλά δεν πρόλαβε - OlaDeka

ΝΔ: Άκυρη τελικά η υποψηφιότητα Γεωργιάδη. Έτρεξε αλλά δεν πρόλαβε

Από το γραφείο τύπου της Συγγρού εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

“Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο – Βασίλειο του Ιωάννη

κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου

κ. Τζιτζικώστα Απόστολο – Ιωάννη του Γεωργίου

Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της.”

Ο κ.Γεωργιάδης, ο οποιος επέστρεψε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος μόλις ενημερώθηκε για την ακύρωση της υποψηφιότητας του, θα καταθέσει ένσταση, ζητώντας την επανεξέταση του ζητήματος. Ανέφερε μάλιστα ότι συνομίλησε με τον κ.Μεϊμαράκη και τον κ.Τζιτζικώστα, οι οποίοι του είπαν πως δεν είχαν αντίρρηση στο να είναι υποψήφιος,  ενώ εκτίμησε ότι δε θα ήταν αντίθετος ούτε ο κ.Μητσοτάκης. Κατηγόρησε όμως τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη, ότι δεν έπρεπε να είναι μέλος της ΚΕΦΕ, καθώς είχε διαφωνήσει ανοιχτά με την υποψηφιότητα του.

#adonisforpresident: Πανικός στο twitter με το σπριντ Άδωνι για την υποψηφιότητα και την τελική ακύρωση της

Ο κ. Γεωργιάδης είχε φτάσει κυριολεκτικά τρέχοντας στη Συγγρού πέντε λεπτά μετά τις έξι το απόγευμα, ώρα που έληγε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΝΔ, καθώς συγκέντρωσε τελευταία στιγμή τις 50 αναγκαίες υπογραφές μελών της πολιτικής επιτροπής.

Μέχρι να ανέβει μάλιστα στην ΚΕΦΕ, ανακοίνωσε μέσω twitter ότι βρήκε τις υπογραφές, όπως και μέσω twitter είχε τρεις ώρες νωρίτερα δηλώσει πως είχε 45 υπογραφές και αναζητούσε τις τελευταίες πέντε.

Η τελευταία υπογραφή μπήκε, όπως ο ίδιος ο κ.Γεωργιάδης ανέφερε στη συνέχεια σε δηλώσεις του, πέντε λεπτά πριν τις έξι και ανήκε στο μέλος της πολιτικής επιτροπής Βασίλη Τοκάκη, ο οποίος συμμετείχε στη λεγόμενη κίνηση Πούλιτζερ, στελεχών της γενιάς των 40, μαζί με τους Γιώργο Παπανικολάου, Γιάννη Οικονόμου. Ο κ.Τοκάκης στη συνέχεια διευκρίνισε με ανακοίνωση του ότι δε στηρίζει τον κ.Γεωργιάδη, αλλά υπέγραψε για συμβολικούς λόγους, τοποθέτησε δε χρονικά την υπογραφή του μισή ώρα πριν τη λήξη της προθεσμίας.

Ο κ.Γεωργιάδης σε κάθε περίπτωση οδήγησε τη μηχανή του από το γραφείο του στην Ακαδημίας μέχρι τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού και από τη βιασύνη του όπως παραδέχθηκε παραβίασε κόκκινους σηματοδότες. Στις δηλώσεις του εξήγησε ότι ενώ αρχικά όταν έφτασε στη Συγγρού, η ΚΕΦΕ τον ενημέρωσε πως ήταν εκπρόθεσμος, μετά από 20 λεπτά του είπαν ότι θα εξετάσουν την αίτηση του.

Ο ίδιος εν τω μεταξύ  μόλις 20′ λεπτά πριν την ακύρωση της υποψηφιότητας του είχε ποστάρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μια φωτογραφία με τους συνεργάτες του, με την οποία τους ευχαριστούσε για την επιτυχία τους να καταθέσουν τελικά την υποψηφιότητα.

Η απόφαση της ΚΕΦΕ για την απόρριψη της υποψηφιότητας του ως εκπρόθεσμης ήταν ομόφωνη σύμφωνα με την ανακοίνωση. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι τόσο η πλευρά Μεϊμαράκη όσο η πλευρά Τζιτζικώστα διαφώνησαν με την ακύρωση της υποψηφιότητας Γεωργιάδη. Μάλιστα ο διευθυντής του γραφείου του κ.Μεϊμαράκη, Σωτήρης Κορομάντζιος, φέρεται να μπήκε στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ και χαρακτήρισε άδικο να κοπεί ο Άδωνις, ενώ και από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη έλεγαν ότι διαφωνουν με την απόφαση της ΚΕΦΕ και παρέπεμπαν στην απάντηση που ο ίδιος έδωσε νωρίτερα όταν ρωτήθηκε εάν τον προβλημάτισε η υποψηφιότητα Γεωργιάδη σε διάλογο που πραγματοποίησε με πολίτες στο facebook.

Ο ίδιος μάλιστα σχολίασε στο twitter:

Δήλωση κατά της απόφασης έκανε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, υποψήφιος επίσης για πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας:

Δήλωση δυσαρέσκειας για την απόφαση έκανε και η Ντόρια Μπακογιάννη:

Ο βουλευτής του κόμματος Ν. Δένδιας ανακοίνωσε πως θα θέσει θέμα για την υποψηφιότητα Γεωργιάδη στην ΚΟ του κόμματος:

 

Δήλωση για την ακύρωση της υποψηφιότητας Γεωργιάδη έκανε και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση της ΚΕΦΕ αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική εμπειρία για τη ΝΔ, προσθέτοντας: “Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως.”

Την υποψηφιότητα του για την προεδρία κατέθεσε και ο Τζιτζικώστας

Υποψήφιος για την προεδρία και επισήμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υποψήφιος και επίσημα για πρόεδρος της ΝΔ, με ενωτικό προφίλ αλλά και αιχμές

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria