Η Oracle ανακοινώνει πρωτοποριακές εξελίξεις στη σχεδίαση επεξεργαστών - OlaDeka

Η Oracle ανακοινώνει πρωτοποριακές εξελίξεις στη σχεδίαση επεξεργαστών

oracle 2

Η Oracle παρουσίασε μια ολοκαίνουρια οικογένεια συστημάτων SPARC βασισμένη στον μικροεπεξεργαστή SPARC M7 που διαθέτει 2 πυρήνες και 256 νήματα επεξεργασίας.

Τα συστήματα διαθέτουν τεχνολογία Security in Silicon για προηγμένη προστασία από εισβολείς και κρυπτογράφηση SQL in Silicon, για πρωτόγνωρα επίπεδα αποδοτικότητας για βάσεις δεδομένων, ενώ κατέχουν το παγκόσμιο ρεκόρ επιδόσεων για εταιρικές εφαρμογές, big data και cloud.

Τα νέα συστήματα που βασίζονται στον επεξεργαστή SPARC M7, συμπεριλαμβανομένου του ενοποιημένου συστήματος Oracle SuperCluster M7 engineered system και των servers SPARC T7 και M7, είναι σχεδιασμένα για απρόσκοπτη ενοποίηση με την υφιστάμενη υποδομή και περιλαμβάνουν πλήρως ενοποιημένες δυνατότητες virtualization και διαχείρισης για περιβάλλοντα cloud.

Όλες οι υφιστάμενες εμπορικές και εξατομικευμένες εφαρμογές θα λειτουργούν στα συστήματα SPARC M7 χωρίς αλλαγές, με σημαντικές βελτιώσεις στην ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την απόδοση. Επιπλέον, οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ανοικτή πλατφόρμα SPARC M7 για να δημιουργήσουν νέο λογισμικό που αξιοποιεί τις δυνατότητες Security in Silicon και SQL in Silicon.

Τα νέα συστήματα SPARC M7 της Oracle διαθέτουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Security in Silicon, με δύο βασικές νέες βελτιώσεις στη σχεδίαση των συστημάτων.
o Silicon Secured Memory – Για πρώτη φορά, η δυνατότητα Silicon Secured Memory προσθέτει έλεγχο σε πραγματικό χρόνο της πρόσβασης στα δεδομένα της μνήμης, για καλύτερη προστασία από κακόβουλους εισβολείς και από σφάλματα στον κώδικα των προγραμμάτων παραγωγής, για αυξημένη ασφάλεια και αξιοπιστία. Η προστασία Silicon Secured Memory αξιοποιείται από προεπιλογή στην Oracle Database 12c και μπορεί να ενεργοποιηθεί εύκολα και απλά για υφιστάμενες εφαρμογές. Η Oracle διαθέτει, επίσης, διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών (API) για εξελιγμένη προσαρμογή.
o Hardware-Assisted Encryption – Νέα επίπεδα απόδοσης με τεχνολογία κρυπτογράφησης με τη βοήθεια του υλικού εξοπλισμού, ενσωματωμένη στους 32 πυρήνες του επεξεργαστή, για ανεμπόδιστη χρήση χωρίς επιπτώσεις στην απόδοση. Οι πελάτες μπορούν να έχουν ασφαλή κώδικα runtime και δεδομένα για όλες τις εφαρμογές ακόμα και σε συνδυασμό με μεθόδους ευρείας χρήσης κλειδιών όπως οι AES, DES, SHA και άλλες. Οι υφιστάμενες εφαρμογές που χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών Oracle, εφαρμογών τρίτων και προσαρμοσμένων εφαρμογών, θα επιταχυνθούν αυτόματα χάρη σε αυτή τη νέα δυνατότητα.

SQL in Silicon

Στους 32 πυρήνες του SPARC M7 προστίθενται συνεπεξεργαστές οι οποίοι κατανέμουν το φόρτο και επιταχύνουν σημαντικές λειτουργίες επί των δεδομένων, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα και την απόδοση των εφαρμογών βάσεων δεδομένων. Στις κρίσιμες λειτουργίες που επιταχύνονται από αυτούς τους νέους συνεπεξεργαστές περιλαμβάνεται η αποσυμπίεση μνήμης, η σάρωση μνήμης, η σάρωση εύρους, το φιλτράρισμα και η μέθοδος join assist.

Η μετάθεση αυτών των λειτουργιών σε συνεπεξεργαστές αυξάνει σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα κάθε πυρήνα της CPU, μειώνει τη χρήση μνήμης και επιτρέπει έως και δεκαπλασιασμό της απόδοσης των ερωτημάτων προς τη βάση δεδομένων. Η επιλογή Oracle Database 12c In-Memory υποστηρίζει πλήρως αυτή τη νέα δυνατότητα στην τρέχουσα έκδοση. Επιπλέον, η νέα αυτή δυνατότητα πρόκειται να είναι διαθέσιμη σε προγραμματιστές αναβαθμισμένου επιπέδου για να δημιουργήσουν τις πλατφόρμες της επόμενης γενιάς εργαλείων ανάλυσης big data.

Παγκόσμιο ρεκόρ απόδοσης: Βασισμένα στον ταχύτερο μικροεπεξεργαστή παγκοσμίως, τα νέα συστήματα SPARC M7 της Oracle παρέχουν υπεροχή στις επιδόσεις, με αποτελέσματα επιπέδου παγκόσμιου ρεκόρ σε περισσότερες από 20 συγκριτικές δοκιμές επιδόσεων. Εκτός από την κορυφαία απόδοση για βάσεις δεδομένων, middleware, Java και εταιρικές εφαρμογές από την Oracle και τρίτους ανεξάρτητους πωλητές λογισμικού (ISV), τα νέα συστήματα SPARC M7 επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό σε φόρτους εργασίας big data και cloud.

Βασικές αρχές της ισορροπημένης σχεδίασης

Ο νέος επεξεργαστής SPARC M7 αποτελεί το κέντρο της σχεδίασης της νέας σειράς συστημάτων SPARC M7, τα οποία κλιμακώνονται από 32 έως 512 πυρήνες, 256 έως 4.096 νήματα επεξεργασίας και έως 8 TB μνήμης. O Oracle SPARC M7 είναι χρονισμένος στα 4,1 GHz και διαθέτει 32 πυρήνες/256 νήματα επεξεργασίας, καλύπτοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς φόρτους εργασίας με ισορροπημένη σχεδίαση υψηλής απόδοσης σε όλες τις συνιστώσες της μνήμης, των διεργασιών I/O και της επεκτασιμότητας.

Επιπλέον, η Oracle έχει βελτιώσει κάθε άλλη διάσταση της σχεδίασης σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, με αποτέλεσμα την επίτευξη αυξημένης απόδοσης μονού νήματος και τη μειωμένη καθυστέρηση.

Τεχνολογία που προσφέρει περισσότερα

Τα νέα συστήματα SPARC M7 της Oracle παρέχουν εξαιρετική ασφάλεια και απόδοση, όπως καταδεικνύεται από ένα νέο αποτέλεσμα σε επίπεδο παγκόσμιου ρεκόρ στη συγκριτική δοκιμή επιδόσεων SPECjEnterprise2010 για βάσεις δεδομένων και Java. Η Oracle εκτέλεσε αυτή τη δοκιμή με πλήρη κρυπτογράφηση για να επιδείξει τα επίπεδα ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και απόδοσης που εξασφαλίζει ο SPARC M7. Δύο servers SPARC T7-1, με πλήρη κρυπτογράφηση, είναι ταχύτεροι από το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε με ένα ζεύγος συστημάτων IBM Power8 με τέσσερις επεξεργαστές, οι οποίοι εκτέλεσαν τον ίδιο φόρτο εργασίας χωρίς κρυπτογράφηση.

Τα αποτελέσματα του Oracle SPARC M7 στη συγκριτική δοκιμή επιδόσεων TeraSort αποδεικνύουν την ανωτερότητα έναντι της λύσης της IBM για την εκτέλεση βάσεων δεδομένων Hadoop, με ταυτόχρονη αξιοποίηση της επιτάχυνσης κρυπτογράφησης SPARC M7 με μηδαμινή επίπτωση στην απόδοση. Ένα σύστημα SPARC T7-4 με 128 πυρήνες, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα αρχείων με κρυπτογράφηση AES-256-GCM είναι 3,8 φορές ταχύτερο από ένα μη ασφαλές σύμπλεγμα IBM S822L Power8 8 κόμβων με 192 πυρήνες(2). Οι πελάτες μπορούν τώρα να εκτελούν φόρτους εργασίας με πλήρη κρυπτογράφηση και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, χωρίς επιπτώσεις στην απόδοση.

Νέα συστήματα SuperCluster M7 και servers βασισμένα στον SPARC M7 είναι άμεσα διαθέσιμα για παραγγελία και παράδοση.

[Δ.Τ. Oracle]

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria