“Ειρήνη” μεταξύ Google και Microsoft - OlaDeka

“Ειρήνη” μεταξύ Google και Microsoft

handshake

H μάχη για τις πατέντες που μαινόταν μεταξύ της Google και της Microsoft οδεύει προς την τελική λήξη της, μετά από περίπου 5 έτη δικαστικής διαμάχης. 

Υπολογίζεται ότι η αντιδικία της Google και της Microsoft αριθμεί 20 περίπου μηνύσεις στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, οι οποίες αφορούσαν σε τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο Xbox, καθώς και σε ευρεσιτεχνίες που είχε στην κατοχή της η Motorola Mobility, η οποία άνηκε στην Google μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 και μετά πέρασε στην ιδιοκτησία της Lenovo.

H διαμάχη ξεκίνησε από την πλευρά της Microsoft, η οποία θεωρεί ότι πολλά από τα στοιχεία του Android παραβιάζουν ορισμένες ευρεσιτεχνίες της. H Google από την πλευρά της ζητούσε να λαμβάνει δικαιώματα για το Xbox, λόγω δικών της πατεντών.

google-vs-microsoft

Στο νέο, κοινό τους ανακοινωθέν, οι δύο εταιρείες σημειώνουν ότι θα εργάζονται πλέον από κοινού για ζητήματα ευρεσιτεχνιών, με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου προτύπου προβολής περιεχομένου που θα αυξήσει την ταχύτητα του downloading, με καλύτερη συμπίεση, προς όφελος της ποιότητας εικόνας ή ήχου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κίνηση προσέγγισης μεταξύ των δύο γιγάντων σχετίζεται άμεσα με την ανάληψη των καθηκόντων του διευθύνοντος συμβούλου από τον Satya Nadella στην Microsoft και την ανάλογη προαγωγή του Sundar Pichai ως επικεφαλής της Google, για την οποία ο πρώτος τον συνεχάρη δημοσίως.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria