Προσποιήθηκε την κόρη της και της απέσπασε 2.000 € – Εξαπάτηση 60χρονης στην Κοζάνη

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Πτολεμαΐδα » Προσποιήθηκε την κόρη της και της απέσπασε 2.000 € – Εξαπάτηση 60χρονης στην Κοζάνη

ASTYNOMIA5_473_355

Νέο κρούσμα εξαπάτησης σημειώθηκε στην Κοζάνη καθώς χθες τρία άγνωστα άτομα εξαπάτησαν 60χρονη Ελληνίδα. Συγκεκριμένα, η 60χρονη κατήγγειλε ότι δύο άγνωστα άτομα (ένας άνδρας και μία γυναίκα) της τηλεφώνησαν και αφού η γυναίκα προσποιήθηκε την κόρη της, με το πρόσχημα ότι έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και ο άνδρας της συστήθηκε ως αστυνομικός, την έπεισαν να παραδώσει το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000€) σε άγνωστο άνδρα, συνεργό τους.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές: 

  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού – συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

 

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια