Αύξηση μεγέθους για τις Google εφαρμογές

Αρχική » Τεχνολογία » Αύξηση μεγέθους για τις Google εφαρμογές

android-wallpaper-04

H Google ανακοίνωσε ότι αυξάνει το μέγεθος downloading που δίνει στους developers από τα 50 MB που ήταν μέχρι σήμερα στα 100 MB συνολικά. 

Ο διπλασιασμός του μέγιστου αρχικού μεγέθους downloading για τους developers στο Google Play Store είναι μια σημαντική κίνηση, αφού θεωρείται ότι τους λύνει κυριολεκτικά τα χέρια στα όσα μπορεί να προσφέρει η κάθε εφαρμογή αφότου αυτή εγκατασταθεί σε ένα σύστημα, με περισσότερα δεδομένα διαθέσιμα εξαρχής.

Το στοιχείο αυτό θα αρέσει ιδιαίτερα σε όσους δημιουργούν παιχνίδια για φορητές συσκευές. Παράλληλα, όπως πολύ σωστά αναφέρει και το Engadget, η κίνηση αυτή της Google θα επιτρέψει στους developers να αναπτύξουν πιο πολύπλοκες εφαρμογές με πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και πιο πλούσιο περιεχόμενο.

Το παράδειγμα που φέρνει το Engadget είναι εκείνο της εφαρμογής του Facebook, του οποίου η Android εκδοχή παρέμενε μέχρι σήμερα στα 43,4 MB, πράγμα που σήμαινε ότι δεν μπορούσε να προστεθεί άνετα ένα νέο χαρακτηριστικό στην εφαρμογή.

Τα 100 ΜΒ είναι ένα υπέρ-αρκετό όριο για να μπορέσει κανείς να δώσει νέες δυνατότητες στους mobile χρήστες των υπηρεσιών του πλέον δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου του πλανήτη. Είναι προφανές ότι οι κινήσεις αυτές θα αυξήσουν τις απαιτήσεις για εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο των συσκευών, αλλά και αυτό είναι κάτι που αλλάζει προς όφελος του τελικού χρήστη.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια