10 μερίδες
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι βανίλιας
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την σοκολάτα
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
1/4 φλιτζανιού γάλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Οδηγίες
Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί κέικ και στρώνουμε χαρτί ψησίματος ,το περνάμε με βούτυρο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη κακάο με 1/4 φλιτζάνι γάλα και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα καλά. Προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας.
Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν κι αυτά καλά στο μείγμα
Παίρνουμε 2 φλυτζάνια από το άσπρο μείγμα το ρίχνουμε μέσα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τώρα για να γίνει το σχέδιο ρίχουμε στην μέση του ταψιού στο κέντρο μόνο με μία κούπα ,1 κούπα σοκολάτα από πάνω ακριβώς 1 κούπα από το λευκό μείγμα ξανά από πάνω μία κούπα σοκολάτα κι ούτω καθ εξείς μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα.
Δεν το κουνάμε το ταψί πέρα δώθε,θα απλώσει μόνο του .Το ψήνουμε περίπου 50 λεπτά κι όταν κρυώσει το κόβουμε .Καλή επιτυχία!!