Αυστρία: Υπέρ της ένταξης Άσαντ, Ιράν και Ρωσίας στη συμμαχία κατά των τζιχαντιστών - OlaDeka

Αυστρία: Υπέρ της ένταξης Άσαντ, Ιράν και Ρωσίας στη συμμαχία κατά των τζιχαντιστών

Αυστρία: Υπέρ της ένταξης Άσαντ, Ιράν και Ρωσίας στη συμμαχία κατά των τζιχαντιστών

Συρία, Ιράν και Ρωσία πρέπει να ενταχθούν στη μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κούρτς, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τεχεράνη.

Έτοιμο να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ δήλωσε το Ιράν, δια στόματος του προέδρου της χώρας Χασάν Ροχανί.

«Το Ιράν θα καθίσει σε οποιοδήποτε τραπέζι αν μπορεί να υπάρξει ένα ασφαλές, σταθερό και δημοκρατικό μέλλον για τη Συρία στο τέλος των διαπραγματεύσεων. Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε με όλες τις πλευρές, τις χώρες εντός και εκτός της περιοχής», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος.

Από τη Μόσχα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι χώρες που είναι υπεύθυνες για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία πρέπει να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.

Ο Λαβρόφ ξεκαθάρισε ότι θεωρεί πως οι ευρωπαϊκές πολιτικές ευθύνονται για το κύμα προσφύγων, που όλο και γιγαντώνεται.

«Το δίκαιο απαιτεί αυτές οι χώρες που είναι υπεύθυνες για τη διαμάχη να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Τα τελευταία 4 χρόνια η Συρία μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο, που είχε σαν αποτέλεσμα την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι πλέον ελέγχουν μεγάλες περιοχές της χώρας.

Οι μάχες μεταξύ στρατού, ανταρτών της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης και τζιχαντιστών συνεχίζονται

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria