Σύλλογος Πολυτέκνων Φλώρινας: «Ούτε τρόφιμα στους πολύτεκνους; Τελικά έχει κοινωνική ευαισθησία αυτή η Κυβέρνηση;»

Πριν τις εκλογές ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε: «Οι πολύτεκνοι ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των μνημίων»

POLYTEKNOI
Αρχική » Κοινωνία » Σύλλογος Πολυτέκνων Φλώρινας: «Ούτε τρόφιμα στους πολύτεκνους; Τελικά έχει κοινωνική ευαισθησία αυτή η Κυβέρνηση;»

Το Ανώτατο όργανο των Πολυτέκνων η ΑΣΠΕ, όταν συναντούσε τον σημερινό Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πριν τις εκλογές, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε: «Οι πολύτεκνοι ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των μνημίων».
Φαίνεται όμως ότι το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ με τον Πρωθυπουργό, αφού σε αυτή την περίοδο της δεινής οικονομικής κρίσης, θέτει τις πολύτεκνες οικογένειες εκτός και τις εξαιρεί από τις διανομές των φρούτων-λαχανικών-τροφίμων και λοιπής βοήθειας. Αλλά και το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο, όπως πληροφορηθήκαμε, παρέλαβε την σκυτάλη των ανωτέρω αρμοδιοτήτων των διανομών φρούτων, διά της Αναπληρώτριας Υπουργού κ. Θεανούς Φωτίου, συμφωνεί να εξαιρεθούν οι Σύλλογοι Πολυτέκνων δια την διανομή φρούτων στις πολύτεκνες οικογένειες μέλη των. Και το Υπουργείο αυτό ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ με το Πρωθυπουργό. Σχετική επιστολική διαμαρτυρία αποστείλαμε στην ως άνω κ. Υπουργό.
Όταν οι οικογένειες των πολυτέκνων είναι αυτές που πλήττονται περισσότερο από τις άλλες από την οικονομική κρίση και την ανεργία, όταν έχουν καταργηθεί ΟΛΑ τα δημογραφικά κίνητρα, όταν ο Υπουργός Παιδείας φρόντισε πρόσφατα να καταργήσει και τις μετεγγραφές των παιδιών των πολυτέκνων , τώρα το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αποφάσισε ότι οι πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα, πέντε, έξι, επτά και οκτώ και περισσότερα παιδιά, ΔΕΝ πρέπει να παίρνουν τρόφιμα!
Που αποσκοπούν;
Επί 30 χρόνια, που γίνονται διά μέσου των πολυτεκνικών Συλλόγων οι διανομές φρούτων-λαχανικών-τροφίμων κατά άψογο τρόπο, ουδέποτε τέθηκε θέμα εξαιρέσεως από αυτές των πολυτέκνων οικογενειών.
Αυτή είναι η Κυβέρνηση της κοινωνικής ευαισθησίας;
Μαζί με τα μνημόνια εγκαινιάζει και την αντιπολυτεκνική, αντιοικογενειακή και αντιδημογραφική της πολιτική, όταν οι γεννήσεις στη χώρα μας, τους επτά πρώτους μήνες του 2015, η δημογραφική καθίζηση είναι εφιαλτική: οι θάνατοι έχουν ανέλθει στις 74.060 και οι γεννήσεις μόλις 52.395, δηλαδή 21.665 θάνατοι περισσότεροι των γεννήσεων!!!
Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό να παρέμβει και να αποκαταστήσει τη νέα αδικία που πάει να θεσμοθετηθεί κατά των πολυτέκνων και να υπενθυμίσει στους Υπουργούς του, ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος προβλέπει ειδική φροντίδα του Κράτους για τις πολύτεκνες οικογένειες. (άρθρο 21 παρ. 2)

ΔΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
π. ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΑΡΔΑΛΗΣ
ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια