Ο ΙΣΑ διαχρονικά είναι υπέρ της προληπτικής ιατρικής αλλά όχι μέσα από τιμωρία των πολιτών

Αρχική » Υγεία » Ο ΙΣΑ διαχρονικά είναι υπέρ της προληπτικής ιατρικής αλλά όχι μέσα από τιμωρία των πολιτών

Ο ΙΣΑ από μακρού έχει επισημάνει με συνεχείς  ανακοινώσεις και επιστολές του στην εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την μεγάλη αξία της πρόληψης και της διενέργειας προληπτικών εξετάσεων που βοηθούν στην βελτίωση της Υγείας των πολιτών.
Μέσα από αυτές τις προτάσεις συστήνει και την συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση έτσι ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να ενημερωθεί ο κόσμος για την αξία της πρόληψης. 
Η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτική εξέταση για συγκεκριμένες παθήσεις και τιμωρία όσων δεν κάνουν την συγκεκριμένη εξέταση με το να μην τους καλύπτει τα νοσήλια σε περίπτωση νοσήσεως, από την μια πλευρά είναι αποσπασματική αφού δεν καλύπτει συνολικά την πρόληψη από την άλλη τιμωρεί τον πολίτη αντί να τον συμβουλεύσει και να τον εκπαιδεύσει στην ανάγκη για πρόληψη.
Ο ΙΣΑ υπέρμαχος της προληπτικής Ιατρικής και της προστασίας της Υγείας θα είναι στο πλευρό κάθε προσπάθειας που θα αφορά την πρόληψη των πολιτών μέσα από εκπαίδευση και όχι μέσα από τιμωρητικές πρακτικές.
Υγεία μέσα από πρόληψη και όχι τιμωρία του πολίτη.ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ   ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Posted by: Alex-Yiatzides

medlabnews.gr Updated at: Τρίτη, Αυγούστου 04, 2015

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια