Πέθανε ο Ντέμης Ρούσσος - Θρήνος για την απώλεια του μεγάλου μουσικού - OlaDeka

Πέθανε ο Ντέμης Ρούσσος – Θρήνος για την απώλεια του μεγάλου μουσικού

– Ο Ντέμης Ρούσσος πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου προς την Κυριακή στην Αθήνα
– Άγνωστη ακόμα η αιτία του θανάτου του – Είχε προβλήματα υγείας εδώ και πολλά χρόνια
– Το συγκινητικό μήνυμα του Νίκου Αλιάγα στο Twitter
– Είχε γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια το 1946 και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Παρίσι
– Οι μουσικές του ταξίδεψαν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο

Σαν βόμβα έπεσε η είδηση του θανάτου του Ντέμη Ρούσσου.

Ήταν μόλις 69 ετών αλλά τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε πολλά και σημαντικά προβλήματα υγείας.

Ο Ντέμης Ρούσσος βρισκόταν στην Αθήνα όταν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου προς την Κυριακή, άφησε την τελευταία του πνοή στην πατρίδα του τόσο αγάπησε και ύμνησε απ’ άκρη σ’ άκρη της υφηλίου μέσα από τη μουσική του.

Με ένα μήνυμα στο twitter τον αποχαιρέτισε ο Νίκος Αλιάγας.

Το θάνατο του Ντέμη Ρούσσου ανακοίνωσε και το ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλεύονταν το τελευταίο διάστημα: «Μετά από μακρόχρονη νοσηλεία στο νοσοκομείο Υγεία, απεβίωσε ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Ντέμης Ρούσσος».

Ο Ντέμης Ρούσος ήταν από μόνος του η ιστορία μιας μεγάλης περιόδου του σύγχρονου ελληνικού και ξένου τραγουδιού. Γεννήθηκε το 1946 και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και οι γονείς του, Γεώργιος και Όλγα έχασαν τα πάντα και ήρθαν στην Ελλάδα την περίοδο των αναταραχών στο Σουέζ.
Το όνομα του ήταν Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσσος. Η μητέρα του, Όλγα, ήταν επίσης γνωστή καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο Νέλλη Μασλούμ.

Αγαπούσε πολύ την μουσική και από μικρή ηλικία συμμετείχε σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα που έγραψαν ιστορία. Οι Idols και οι We Five.

Έγινε πολύ γνωστός το 1968 με το συγκρότημα Aphrodite’s Child. Η ιδιαίτερη φωνή του καθιέρωσε το συγκρότημα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πάγκοσμια. Ο δίσκος 666 έγινε τεράστια επιτυχία.


Μετά από τη διάλυση των Aphrodite’s Child, συνέχισε να ασχολείται με την μουσική. Με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, κυκλοφόρησαν το 1970 τον δίσκο Sex Power, και το 1977 το Magic. Η πιο επιτυχημένη συνεργασία τους ήταν το Race to the End, μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar Οι Δρόμοι της Φωτιάς, που κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο Tu Libertad. Το 1982 ο Ρούσσος πήρε μέρος με έκτακτη συμμετοχή στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας Blade Runner.

Πολλες ηταν οι επιτυχιες του Ντεμη Ρουσσου στην σολο καριερα που ακολουθησε.

Το τραγούδι “We Shall Dance” έγινε τεράστια επιτυχία.

Αμέτρητες ήταν οι επιτυχίες του την δεκαετία του 70.
Το “Forever and Ever” ανέβηκε σε πολλά ευρωπαϊκά charts το 1973. Το 1974 κυκλοφορεί το “White Sails”, μια αγγλική διασκευή του τραγουδιού “Άσπρα, Κόκκινα, Κίτρινα, Μπλε” από τον δίσκο “Συνοικισμός Α΄” του 1972, σηματοδοτώντας μια σύντομη περίοδο συνεργασίας του τραγουδιστή με τον συνθέτη Δήμο Μούτση.

Ακολούθησαν τα “My Friend the Wind”, “My Reason”, “Velvet Mornings”, “Goodbye My Love, Goodbye”, “Someday Somewhere” και “Lovely Lady of Arcadia”. Το 1980 είχε επιτυχία με το “Lost in Love” των Air Supply που το τραγούδησε ντουέτο μαζί με την Florence Warner και με τον Dick Morrissey στο σαξόφωνο.

Το 1982 εξέδωσε το βιβλίο ‘A Question of Weight’ (“Είναι θέμα βάρους”), μαζί με την Veronique Skawinska, στο οποίο ασχολήθηκε με το θέμα της παχυσαρκίας.

Μετά από μια περίοδο σιωπής και κλινικής κατάθλιψης τη δεκαετία του ’80, επανήλθε το 1993 με το Insight (γνωστό και ως Morning has Broken) και συνεργάστηκε με την ολλανδική εταιρεία BR Music για την παραγωγή των δίσκων Immortel, Serenade και In Holland, χρησιμοποιώντας ποικίλα εθνικά και ηλεκτρονικά στυλ.

Συνεχίζοντας τις ηχογραφήσεις και τις περιοδείες, την άνοιξη του 2002 έκανε μια επιτυχημένη περιοδεία στην Αγγλία.

Με πληροφορίες από το Wikipedia
Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria