Μια ματιά στην εδουαρδιανή εποχή της Αγγλίας
Το “InService” («Η Υπηρεσία»), είναι ένα πρότζεκτ από την ταλαντούχα Λονδρέζα φωτογράφο Julia Fullerton-Batten, το οποίο ανατρέχει στην εδουαρδιανή εποχή στην Αγγλία. «Περίπου ένα εκατομμύριο άνδρες και γυναίκες βρήκαν εργασία ως δούλοι σε σπίτια
πλούσιων ανθρώπων», εξηγεί η Juliaστην ιστοσελίδα της, «και περίπου το μισό όλων των εργαζόμενων γυναικών δούλευαν ως υπηρέτριες.
Ίσως η υπηρεσία να ήταν μια απόδραση για τις γυναίκες, αλλά η φωτογράφος επίσης σχολιάζει ότι «υπήρχε εκμετάλλευση και κακοποίηση, κάποιες φορές και σεξουαλικής φύσης». Μια ματιά στη συλλογή φωτογραφιών της και θα κατανοήσεις τα λόγια της που μας ανοίγουν τα μάτια για τα πραγματικά γεγονότα στις αρχές του 20ου αιώνα στο Λονδίνο.
Ηλιάνα Κασβίκη
provocateur