Τι φοβούνται οι ξένοι επενδυτές για τις ερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα - OlaDeka

Τι φοβούνται οι ξένοι επενδυτές για τις ερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα

Τι φοβούνται οι ξένοι επενδυτές για τις ερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα

Με το βλέμμα στραμμένο στις προσεχείς διπλές κάλπες βρίσκονται οι ξένοι επενδυτές, που έχουν ήδη έρθει ή ετοιμάζονται να έρθουν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις δημοσκοπήσεις που ανακοινώνονται, ενίοτε παραγγέλνουν και δικές τους, ενώ στις επαφές που κάνουν με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες στην χώρα μας, το πρώτο πράγμα το οποίο ρωτούν είναι αν υφίσταται θέμα πολιτικού κινδύνου και αστάθειας στην Ελλάδα την επομένη των διπλών εκλογών των προσεχών δύο εβδομάδων.

Όσοι είναι σε θέση να συνομιλήσουν μαζί τους, αντιλαμβάνονται ότι το βασικό ερώτημα τους είναι αν και κατά πόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να υλοποιήσει την απειλή του ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία αποκρατικοποίηση, από αυτές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, και καμία σύμβαση από αυτές που έχουν υπογραφεί τα τελευταία δύο – τρία χρόνια, αν και εφόσον αναλάβει την εξουσία, σε συνέχεια ενός αρνητικού αποτελέσματος για τα κόμματα της κυβέρνησης στις ευρωεκλογές. Το γεγονός, όπως είναι φυσικό, στοιχειώνει τον …ύπνο τους, για ευνόητους λόγους.

Από κυβερνητικής πλευράς, η διαβεβαίωση που παρέχεται είναι ότι τέτοιο δεν υφίσταται, καθώς το ελληνικό κράτος είναι ευνομούμενο και σε κάθε περίπτωση έχει μια συνέχεια, ανεξάρτητα του τι λέγεται προεκλογικά. Φαίνεται δε ότι οι διαβεβαιώσεις αυτές πιάνουν τόπο, προς το παρόν τουλάχιστον, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι την πρώτη μέρα που άνοιξε το βιβλίο της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής παρατηρήθηκε μεγάλος συνωστισμός από ενδιαφερόμενους επενδυτές.

voria.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria