Επιμένει στο “παραμύθι” της ανάπτυξης και της ανάκαμψης το 2014 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όταν ο ίδιος παραδέχεται πώς η χώρα έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ από την αρχή της κρίσης, οι Έλληνες έχουν απωλέσει το 40% του βιοτικού τους επιπέδου και η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 27,5% και στους νέους άνω του 60%. Και όλα αυτά βάσει των… επίσημων στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών και όχι των πραγματικών που βιώνει η κοινωνία.
Κι όμως, ο κ. Σαμαράς τη διάλυση της χώρας τη βαφτίζει «προσαρμογή». «Παρά το σκληρό τίμημα για τη χώρα πετύχαμε τεράστια προσαρμογή που δεν έχει γίνει μεταπολεμικά σε καμία χώρα», είπε μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Και ενώ οι πολίτες πεθαίνουν στους δρόμους, καίγονται ζωντανοί στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, η φτώχια έχει αγγίξει ποσοστά Κατοχής και η τρόικα με την κυβέρνηση παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων ο κ. Σαμαράς επιμένει πώς «δίνουμε την μάχη για πλήρη προστασία των ανέργων, των φτωχών και των μικρομεσαίων στρωμάτων».
Κι όλα αυτά «για να υπάρξει υγιής τραπεζική πίστη που δεν ευνοεί μόνο τις τράπεζες, αλλά και τους πολίτες». Για το μόνο που καίγεται η κυβέρνηση και η τρόικα είναι πώς θα σωθούν οι τράπεζες όταν στο εξωτερικό της άφησαν να καταρρεύσουν και τώρα βρίσκονται σε πραγματική ανάκαμψη.
Στην Ελλάδα, δανειστές και κυβέρνηση εξυπηρετούν τα διάφορα funds και συμφέροντα που θέλουν να βάλουν στο… χέρι το καλύτερο «οικόπεδο» της Ευρώπης και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, αφανίζοντας όμως τους Έλληνες. Κατά τα άλλα αποφύγαμε την χρεοκοπία και πάψαμε να παράγουμε ελλείμματα.
Όσον αφορά στη φορολογία, ο κ. Σαμαράς λίγο έλειψε να πει και αυτός πώς οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται. Μίλησε για στόχους γενικά και αόριστα, μεταξύ των οποίων και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, όταν η τρόικα αξιώνει να αυξηθεί και πάλι στο 23% από το 13% που είχε μειωθεί.
Κλείνοντας την ομιλία του είπε και ένα… ανέκδοτο. «Κάνουμε πράξη το χτύπημα της φοροδιαφυγής».
Ιδού την απαντούν οι πολίτες στον κ. Σαμαρά μέσω μίας δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για ένα συστημικό ΜΜΕ:
Η ζωή μας τα επόμενα 2-3 χρόνια θα χειροτερέψει: 63%
Η οικονομία της Ελλάδας μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια θα χειροτερέψει: 63,1%
Υπάρχει υπερφορολόγηση του μέσου Έλληνα πολίτη: 97,6%
Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν πετυχαίνει τους στόχους της: 71,4%
Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι αρνητικές: 62,8%.
defencenet