Καστοριά: Επεισοδιακή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ (ρεπορτάζ) - OlaDeka

Καστοριά: Επεισοδιακή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ (ρεπορτάζ)

Αφορμή  για τις εντάσεις,  ήταν η πρόσληψη ενός ατόμου με σκοπό την κάλυψη αναγκών της επιχείρησης
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης το μέλος του  Δ.Σ. Ιωάννα Αλβανού, εξέφρασε έντονα  την αντίθεσή της  σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο έγινε η πρόσληψη της συγκεκριμένης υπαλλήλου στην οικονομική

υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ, κάνοντας παράλληλα λόγο για αδιαφανείς  διαδικασίες, αφού  δεν προηγήθηκε η  δημοσίευση  προκήρυξης στον τύπο προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες της περιοχής μας που τυχόν  διέθεταν τα προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση, ενώ  παράλληλα  κατήγγειλε ότι στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε τον  Σεπτέμβριο και από την οποία εκείνη  για προσωπικούς λόγους απουσίαζε, δεν  συμπεριλαμβάνονταν το θέμα της πρόσληψης υπαλλήλου.

«Το θέμα  για την πρόσληψη οικονομολόγου δεν υπήρχε στην ημερήσια  διάταξη. Ο κ. Πετκανάς το έβαλε  στη Διαύγεια για  κάποιες ώρες, τάχα κατέθεσαν  αίτηση  τρία άτομα και προσέλαβε το ένα από αυτά. Πότε πήραν χαμπάρι οι τρεις και κατέθεσαν  τα δικαιολογητικά τους  και κρίθηκε η  κοπέλα που προσελήφθη  κατάλληλη, δεν ξέρω. Δεν μπορεί ο πρόεδρος να λέει ότι  είμαι πρόεδρος και έχω δικαίωμα να κάνω. Δεν γράφτηκε τίποτα  στα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης. Στο προηγούμενο συμβούλιο από το οποίο  απουσίαζα δεν έφερε το θέμα. Δεν έχω τίποτα με την κοπέλα που προσλήφθηκε, αλλά με την διαδικασία. Οι υπόλοιποι είμαστε απέξω και ο πρόεδρος με τον διευθυντή της  ΔΕΥΑΚ να παίρνουν όποια άτομα θέλουν. Γιατί είμαστε εμείς τότε στη διοίκηση;» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Αλβανού η οποία και αποχώρησε από τη  συνεδρίαση.
«Όλα  έγιναν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις που διέπουν τις υπηρεσίες ύδρευσης. Ο  νόμος  δίνει  στον πρόεδρο αρμοδιότητες. Δεν έγινε κάτι παράτυπο, ούτε εσκεμμένο, ούτε με προσωπική κρίση. Εγώ πάντως παρόλο που ο νόμος δίνει αρκετές αρμοδιότητες στον πρόεδρο έως και  20.000 ευρώ για παροχή με απευθείας ανάθεση υπηρεσιών, πάντοτε ενημερώνω τα μέλη του  διοικητικού συμβουλίου  και  δεν υποτιμώ τον ρόλο που έχει ο καθένας αλλά και η υπηρεσία πρέπει να λειτουργεί», ανέφερε ο Πρόεδρος της  ΔΕΥΑΚ  Γιώργος Πετκανάς και πρόσθεσε παράλληλα ότι επειδή η συγκεκριμένη υπάλληλος  θα εργαστεί με τρίμηνη  σύμβαση έργου, δεν ήταν απαραίτητη η δημοσίευση  της προκήρυξης της θέσης στον τύπο.
Η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού  στην οικονομική υπηρεσία της επιχείρησης προέκυψε τον π. Αύγουστο όταν η προϊσταμένη της συγκεκριμένης υπηρεσίας υπέβαλλε στο Διοικητικό Συμβούλιο αίτηση συνταξιοδότησης παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη  συμπληρώσει τον χρόνο ο οποίος απαιτείται. Η συγκεκριμένη υπάλληλος δήλωσε ότι λόγω της μείωσης του προσωπικού της ΔΕΥΑΚ (αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης) δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.
Τα μέλη του  διοικητικού συμβουλίου  την έπεισαν ωστόσο να παραμείνει, με τη  δέσμευση από πλευράς τους ότι θα προσληφθεί ένα ακόμη άτομο με σύμβαση έργου προκειμένου να τη  βοηθήσει στο έργο της.
Αξίζει να σημειωθεί  ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση η κ. Αλβανού είχε προτείνει να γίνει  η δημοσίευση της προκήρυξης στον τύπο και να  δημιουργηθεί παράλληλα μια επιτροπή, η οποία θα εξετάσει τα δικαιολογητικά που θα υποβληθούν και θα περάσει από συνέντευξη τους υποψήφιους για τη συγκεκριμένη θέση.
Όμως όπως δήλωσε στη «Φωνή» ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιώργος Πετκανάς,  η συγκεκριμένης διαδικασία προβλέπεται  όταν πρόκειται για ετήσια ή πολύμηνη απασχόληση ενός ατόμου.
«Έδωσα εντολή στον διευθυντή της ΔΕΥΑΚ και στην προϊσταμένη και ενημέρωσαν τον σύλλογο λογιστών ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Από τον σύλλογο προσφερθήκαν να παρέχουν υπηρεσίες στη  ΔΕΥΑΚ και κατέθεσαν  τρία βιογραφικά. Το ένα ήταν Τ.Ε ., το δεύτερο άτομο δεν μπορούσε να παρευρίσκεται στην υπηρεσία  οκτώ ώρες και η τρίτη περίπτωση Π.Ε μπορούσε να παραμείνει οκτώ  ώρες στα γραφεία της υπηρεσίας και να έχει πλήρη απασχόληση και διέθετε παράλληλα  όλα τα απαραίτητα προσόντα», κατέληξε ο κ. Πετκανάς.
Ελένη Ψωμαδάκη
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria