Καστοριά: ‘Γνωριμία με το Φάσμα του Αυτισμού - OlaDeka

Καστοριά: ‘Γνωριμία με το Φάσμα του Αυτισμού

Καστοριά: ‘Γνωριμία με το Φάσμα του Αυτισμού
Το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού Ν. Καστοριάς συνεχίζει τη συνεργασία του με εκπαιδευτικούς και μαθητές της Α΄θμιας Εκπαίδευσης με την οργάνωση του Προγράμματος ‘Γνωριμία με το Φάσμα του Αυτισμού’. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η

ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών γύρω από θέματα που αφορούν σε μαθητές με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού με κύριο μέλημα την προαγωγή της ενσυναίσθησης και της κατανόησης της διαφορετικότητας. Πιο συγκεκριμένα, οι επιμέρους δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν:

  1. 1.      Δράση Ενημέρωσης Εκπαιδευτικών σε θέματα Αυτισμού
Μέσα από σχετικές εισηγήσεις οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα για τον αυτισμό, τα αίτιά του, τις βασικές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας μαθητής τους με αυτισμό στην τάξη καθώς και τρόπους διαχείρισης των δυσκολιών αυτών.
  1. 2.      Δράση Ευαισθητοποίησης Μαθητών
Στόχος της δράσης είναι η εισαγωγή των μαθητών στη διαφορετικότητα μέσα από αντίστοιχα βιωματικά παιχνίδια. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για έννοιες όπως ‘ικανότητα‘, ‘ανάγκη‘, ‘διαφορετικότητα‘ αλλά και να βιώσουν πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή τους αν παρουσίαζαν κάποια κινητική, γνωστική ή αισθητηριακή αναπηρία.
Το Πρόγραμμα αναμένεται να εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.
 Η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας,
Κόλκα Αλεξάνδρα
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria