επιχειρηματίες και κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων επιλέχθηκε και ο κ. Λουκάς Κρανιάς, Αντιπρόεδρος της Καστοριανής γουνοποιητικής εταιρείας AVANTI FURS.
Ο Λουκάς Κρανιάς για τα αποτελέσματα της αποστολής στην Κίνα
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα και για τον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα. Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν συνολικά από 71 εκπροσώπους φορέων,
Ο κ. Κρανιάς, στην επιχειρηματική αυτή πολυμελή αποστολή στην Κίνα, εκπροσώπησε την εταιρεία AVANTI FURS, η οποία, εδώ και 10 χρόνια εξάγει ελληνικά γουναρικά στην Κίνα. Επιπλέον, η εταιρεία AVANTI FURS, είναι η μοναδική ελληνική γουνοποιητική εταιρεία που εδώ και 4 χρόνια έχει ανοίξει και εξάγει στο δικό της κατάστημα στο Πεκίνο, γουναρικά, με πολύ καλά αποτελέσματα.
Κατά τη διάρκεια της 4ήμερης αποστολής στην Κίνα πραγματοποιήθηκαν πάνω από 450 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών σε Πεκίνο και Σανγκάη.
Ο Πρόεδρος του ΟΠΕ κ. Καλαμπόκης Αλκιβιάδης, συνοδευόμενος από τον κ. Κρανιά, επισκέφτηκε την επιχείρηση AVANTI FURS στο Πεκίνο, όπου και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και το μεγάλο ενδιαφέρον των Κινέζων για αγορές ελληνικών γουναρικών, και όπως ήταν φυσικό συνεχάρη τον κ. Κρανιά και την εταιρεία για το εγχείρημά τους.
Την επιθυμία του να επισκεφθεί την πρώτη γουνοποιητική ελληνική επιχείρηση στην Κίνα εξέφρασε και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που όμως, κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό, εξαιτίας, των άπειρων συναντήσών του και συμμετοχής του σε διάφορα Business forum, εκφράζοντας όμως κατ΄ ιδίαν και αυτός τα συγχαρητήριά του στον κ. Κρανιά και γενικότερα στην εταιρεία ΑVANTI FURS για την δυναμική εξωστρέφειά της, αφού όπως είναι γνωστό διαθέτει καταστήματα πώλησης σε οκτώ (8) χώρες (Ντουμπάϊ, Ρωσία, Κίνα, Κύπρος, Σερβία, Τουρκία, Ρουμανία και Γαλλία).
Η πρωτόγνωρη αυτή επιχειρηματική αποστολή, διοργανώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το Invest in Greece, σε συνεργασία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο και του Ελληνικού Προξενείου στη Σανγκάη, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα και συνομιλίες με την νέα Κινεζική ηγεσία.
Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν 87 ελληνικές επιχειρήσεις και επιχειρηματικοί φορείς από τους βασικούς κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας:
– Ναυτιλία
-Τράπεζες
– Τουρισμός και Ακίνητα
– Αγροτικά προϊόντα και Τρόφιμα
– Τεχνολογία
– Γούνα
– Δομικά υλικά κ.α.
Διοργανώθηκαν επιχειρηματικά συνέδρια (Business Forum) και στις δύο πόλεις και ακολούθησε μεγάλος αριθμός (455) προγραμματισμένων συναντήσεων μεταξύ των ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν. Και στις δύο πόλεις υπήρξε ιδιαίτερα υψηλή προσέλευση σημαντικών εξωστρεφών κινεζικών επιχειρήσεων.
Σε ένα από αυτά ο πρόεδρος του ΟΠΕ κ. Καλαμπόκης, ήταν βασικός ομιλητής για τον κλάδο της γούνας, όπου και ανέπτυξε μεταξύ άλλων την υφιστάμενη κατάσταση του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο, επισημαίνοντας την παράδοση και την τεχνοτροπία που διαθέτει η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Καστοριά και η Σιάτιστα, παράγοντας τα καλύτερα γουναρικά στον κόσμο, καταλήγοντας ότι η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στη 2η θέση παγκοσμίως σε εξαγωγή γουναρικών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην μοναδική ελληνική εταιρεία γουναρικών στην Κίνα την AVANTI FURS.
”Ήταν πολύ μεγάλη τιμή που η εταιρεία μας επιλέχθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση να συμμετέχει σε αυτήν τη σημαντική επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα, η οποία και πραγματοποιήθηκε σε υψηλό επιχειρηματικό επίπεδο”, ήταν τα πρώτα λόγια του Αντιπροέδρου της ΑVANTI FURS, κ. Λουκά Κρανιά.
”Προσωπικά, θεωρώ, ότι ήταν η καλύτερη επιχειρηματική αποστολή, από την οποία πιστεύω ακράδαντα ότι πολύ σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα για πολλούς κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας, μεταξύ αυτών και για την γούνα’’,τόνισε στη ΣΕΝΤΡΑ ο κ. Κρανιάς και συμπλήρωσε : ”’για την Ελληνική γούνα και την διείσδησή της στην αγορά της Κίνας τόσο ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς όσο και οι υπόλοιποι φορείς έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και διάθεση για ανάπτυξη της εξωστρέφειας από ελληνικές επιχειρήσεις’’.
Μάλιστα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπέγραψε με τον ομόλογό του της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, σειρά συμφωνιών συνεργασίας και επιχειρηματικών συμβολαίων σε τομείς εμπορίου, ναυτιλίας, τηλεπικοινωνίας κ.α. ενώ τον ενημέρωσε για τα φορολογικά κυρίως προβλήματα που δυσχεραίνουν τις ελληνικές εξαγωγές προς την Κίνα, κάτι για το οποίο και έλαβε τις διαβεβαιώσεις για διευκόλυνση της κατάστασης που επικρατεί.
Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών, με την ευκαιρία της συμμετοχής της Καστοριανής εταιρείας AVAVTI FURS στην επιχειρηματική αυτή αποστολή, ζήτησε από τον κ. Κρανιά να παραδώσει έναν φάκελο με τεκμηριωμένες προτάσεις για διείσδυση της ελληνικής γούνας στην Κίνα, προκειμένου να τον παραδώσει εκ μέρους του στον Έλληνα Πρέσβη στην Κίνα, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς και στον πρόεδρο του ΟΠΕ, κάτι που φυσικά και έγινε.
ΣΕΝΤΡΑ