Το πρώτο Social Media για υπερήλικες είναι εδώ! - OlaDeka

Το πρώτο Social Media για υπερήλικες είναι εδώ!

Το Gransnet έφτασε! Πρόκειται για ένα νέο κοινωνικό δίκτυο, που απευθύνεται σε άτομα αποκλειστικά από 50 ετών και πάνω! Η ονομασία του παραπέμπει στην αγγλική λέξη grandmother, που σημαίνει «γιαγιά». Σύμφωνα με το BBC, χρηματοδοτείται από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Nominet Trust, το οποίο παρέχει κονδύλια για ανάπτυξη σε τεχνολογικές εφαρμογές με κοινωνικούς σκοπούς.

Η νέα ιστοσελίδα έχει ήδη προσλάβει 20 «τοπικούς διαχειριστές», όλοι τους άνω των 50 ετών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, περίπου 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ τους διαδίκτυο. 
Μάλιστα, το 40% αυτών είναι ηλικίας άνω των 75 ετών. Η εφαρμογή θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε διάφορες περιοχές της Βρετανίας, όπως το Μπλάκπουλ, το Εδιμβούργο, το Οξφορντσάιρ και το Ουόρθινγκ. Μαθήματα, εθελοντικές δράσεις και λοιπές ψυχαγωγικές δραστηριότητες θα γίνονται γνωστές στους ηλικιωμένους μέσω του Gransnet.
 Να σημειωθεί, πως ανάμεσα στους πρώτους γνωστούς στο ευρύ κοινό χρήστες του νέου ιστότοπου περιλαμβάνονται η συγγραφέας Κάθι Λετ, η παρουσιάστρια της τηλεόρασης Τζούντι Φίνεγκαν καθώς και ο ηθοποιός Τίμοθι Σπαλ.ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria