Πειραιώς: τα πήρε όλα με 525 εκατ. - OlaDeka

Πειραιώς: τα πήρε όλα με 525 εκατ.


Γιγαντώνεται η Τράπεζα Πειραιώς, αποκτώντας “πακέτο” όλα τα καταστήματα, τις καταθέσεις και τα δάνεια της Τρ. Κύπρου, της Cyprus Popular Bank και της Ελληνικής Τράπεζας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων δανείων και καταθέσεων των θυγατρικών τους εταιρειών leasing και factoring. Το συνολικό τίμημα είναι 524 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία υπεγράφη σήμερα και τα καταστήματα θ’ανοίξουν αύριο.

Οι προαναφερόμενες κυπριακές τράπεζες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μέσω υποκαταστημάτων και έχουν χορηγήσει δάνεια ονομαστικής αξίας περίπου 22 δισ. ευρώ, ενώ διατηρούν καταθέσεις περίπου 13,1 δισ. ευρώ.

Τα παραπάνω κεφάλαια θα τα βάλουν, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και οι κυπριακές τράπεζες σε αναλογία 67-33%. Από τα 1,5 δισ. δηλαδή, το ΤΧΣ θα καλύψει το 1 δισ. ευρώ και οι κυπριακές τράπεζες τα υπόλοιπα 500 εκατ. Τακτική ανάλογη με αυτήν που ακολούθησε ο όμιλος της Πειραιώς στην περίπτωση της Γενικής, όπου πήρε τα χαρτοφυλάκια με 35% προβλέψεις αλλά και στην περίπτωση της Millenium, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται το συνολικό προφίλ των προβλέψεων του ομίλου.

Ο όμιλος αποκτά ακόμη μεγαλύτερη συστημική βαρύτητα στο τραπεζικό σύστημα καθώς το συνολικό ενεργητικό από 78 δισ. ευρώ ανεβαίνει στα 93 δισ.

Επίσης αποκτά τα δάνεια των κυπριακών τραπεζών στο 67% της αξίας τους αλλά και καταθέσεις ύψους 13,1 δισ. ευρώ

http://www.alfavita.gr/

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria