ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΣΚΑΚΙ:7ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Κ.Δ. Μακεδονίας 2013 - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΣΚΑΚΙ:7ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Κ.Δ. Μακεδονίας 2013

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε το 7ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας 2013, το οποίο διοργάνωσε ο Π.Σ.Σ. Κηφισιάς Σερρών σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ.). Συνολικά συμμετείχαν 259 μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολικών τάξεων (από τα Νήπια μέχρι

και το Λύκειο!), προερχόμενοι/-ες από σχολεία των 9 νομών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας που υπάγονται στη δύναμη της Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. (νομοί Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών, Κοζάνης, Πέλλας, Ημαθίας, Κατερίνης, Κιλκίς και Σερρών). Η διοργάνωση αυτή, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη των Σερρών, φιλοξενήθηκε στις άρτιες εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων “Acropol-Alexander” (στο 5ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης). Οι αγώνες σε όλες τις κατηγορίας πραγματοποιήθηκαν με ελβετικό σύστημα 7 γύρων, ενώ τη γενική ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο κ. Αντώνης Μήτικας.

Την πόλη της Καστοριάς εκπροσώπησαν στους αγώνες οι αδερφές Βασιλική, Ελευθερία και Ευαγγελία Τσούτσα, σημειώνοντας μάλιστα σημαντικές επιτυχίες. Συγκεκριμένα, η Ελευθερία Τσούτσα συγκέντρωσε 4 βαθμούς σε 7 αγώνες και κατετάγη 2η στην κατηγορία των κοριτσιών του Λυκείου, ενώ η Βασιλική Τσούτσα με 3 βαθμούς κατέλαβε την 5η θέση στην ίδια κατηγορία. Επίσης, η Ευαγγελία Τσούτσα, που συγκέντρωσε 3,5 βαθμούς, αναδείχθηκε 2η νικήτρια στην κατηγορία των κοριτσιών της Β’ Γυμνασίου. Με τα αποτελέσματα αυτά, οι δύο διακριθείσες μαθήτριες εξασφάλισαν το εισιτήριο της πρόκρισης για την τελική φάση του 25ου Πανελλήνιου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος 2013, το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο από 27 έως 29 Απριλίου 2013 στην Ερέτρια της Εύβοιας. 
Στη συνολική βαθμολογία των πόλεων, η οποία καταγράφτηκε για πρώτη φορά φέτος, την πρώτη θέση κατέλαβε η πόλη της Πτολεμαΐδας, την οποία ακολούθησαν η Βέροια, η Κατερίνη και η Φλώρινα. Η Καστοριά, παρά τις μόλις 3 συμμετοχές της στους αγώνες, κατέλαβε την 7η θέση, χάρη στα δύο μετάλλια που συγκέντρωσαν οι αδερφές Τσούτσα. 
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τη διοργάνωση και τις απονομές των μεταλλίων.
Γενική άποψη του αγωνιστικού χώρου, λίγο πριν την έναρξη του 1ου γύρου.
Η απονομή στους νικητές και τις νικήτριες των Λυκείων (η Ελευθερία Τσούτσα διακρίνεται ανάμεσα στις άλλες δύο νικήτριες).
Η απονομή στους νικητές και τις νικήτριες της Β’ Γυμνασίου (η Ευαγγελία Τσούτσα στα αριστερά της φωτογραφίας).
Η αφίσα  της διοργάνωσης που κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 260 μαθητές στην πόλη των Σερρών.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria