Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία τα «αναψυκτικά ενέργειας» - OlaDeka

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία τα «αναψυκτικά ενέργειας»

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

Ραγδαία αύξηση των περιπτώσεων ατόμων που αναζητούν νοσοκομειακή περίθαλψη έπειτα από κατανάλωση αναψυκτικών ενέργειας καταγράφει αμερικανική κυβερνητική έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του USA Today, κάνοντας λόγο για διπλασιασμό των κρουσμάτων μέσα στα τελευταία 4 χρόνια.

Από το 2007 μέχρι το 2011, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί από 10.000 σε 20.000 , αναφέρει η εν λόγω έρευνα που προέκυψε μέσα από στατιστικά στοιχεία τα οποία συγκεντρώθηκαν από νοσοκομεία από όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Παρ’ όλο που η αναφορά δεν προσδιορίζει ποια συμπτώματα φέρνουν τους καταναλωτές τέτοιων ποτών στο κατώφλι των νοσοκομείων, ωστόσο η κατανάλωσή τους χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, καθώς μπορεί να προκαλέσει αϋπνία, νευρικότητα, πονοκεφάλους, αρτηριακή πίεση και αύξηση των καρδιακων παλμών και άλλα προβλήματα αρκετά σοβαρά ώστε να οδηγήσουν τους πάσχοντες αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Επιπλέον, η έρευνα σημειώνει τις περιπτώσεις 18 θανάτων το περασμένο φθινόπωρο, οι οποίοι ενδεχομένως να σχετίζονται με την κατανάλωση τέτοιων ποτών.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria