Μέχρι τέλη Φλεβάρη οι αιτήσεις για το Leader Κοζάνης - OlaDeka

Μέχρι τέλη Φλεβάρη οι αιτήσεις για το Leader Κοζάνης

Βαρδαλαχάκη Γιάννα|
Μέχρι την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το τοπικό πρόγραμμα Leader στην Κοζάνη, ανάμεσα στις οποίες αναμένεται να υλοποιηθούν 30 περίπου επενδύσεις που θα αφορούν τον αγροτουρισμό, την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και έργα δημόσιας παρέμβασης.

Σύμφωνα με τη 2η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσίευσε η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε – ΑΝΚΟ, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 14:30 μ.μ.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της απασχόλησης την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσω της διαφοροποίησης της τοπικής οικονομίας, η Προστασία – ανάδειξη του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών.

Στη δεύτερη προκήρυξη το Πρόγραμμα Leader είναι προϋπολογισμού 7,5 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 4 εκ. ευρώ αφορούν δημόσια δαπάνη.

Περιοχή εφαρµογής
Περιοχή εφαρµογής των υποµέτρων και δράσεων, στα οποία αναφέρεται η παρούσα πρόσκληση είναι οι ∆ήµοι:
∆ήµος Κοζάνης εκτός της ∆.Κ. Κοζάνης (καθόσον υπερβαίνει τους 5.000 κατοίκους),
∆ήµος Εορδαίας εκτός της ∆.Κ. Πτολεµαίδας (καθόσον υπερβαίνει τους 5.000 κατοίκους) και εκτός και των ∆.Ε. Βερµίου, Βλάστης και Μουρικίου οι οποίες εντάσσονται στον Άξονα 3 του ΠΑΑ),

∆ήµος Βοίου εκτός τις εντός σχεδίου περιοχές της ∆.Κ. Σιάτιστας (καθόσον υπερβαίνει τους 5.000 κατοίκους) και εκτός των ∆.Ε. Ασκίου, Τσοτυλίου, Νεάπολης, και Πενταλόφου οι οποίες εντάσσονται στον Άξονα 3 του ΠΑΑ),
∆ήµος Σερβίων – Βελβεντού (εκτός των Τ.Κ. Καταφυγίου, Πολυφύτου & Αγ. Κυριακής οποίες εντάσσονται στον Άξονα 3 του ΠΑΑ).

Αναμένεται να υλοποιηθούν 30 περίπου επενδύσεις που θα αφορούν τον αγροτουρισμό, την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και έργα δημόσιας παρέμβασης.

Στην πρώτη προκήρυξη εντάχθηκαν 17 επενδύσεις που έχουν συμβασιοποιηθεί, ενώ από την δεύτερη φάση αναμένεται να προκηρυχτούν οι 26 από τις 28 δράσεις. Όπως τόνισε η συντονίστρια του προγράμματος LEADER κ. Ζωή Γκερεχτέ, έχει ζητηθεί από το υπουργείο και εγκρίθηκε η απλοποίηση των διαδικασιών , ενώ έχει εξασφαλιστεί και πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 440.000 ευρώ που θα κατανεμηθούν στις δράσεις μεταποίησης προϊόντων. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η 28 Φεβρουαρίου 2013. Από την πλευρά του ο Διευθυντής Προγραμμάτων της ΑΝΚΟ κ. Τάσος Σιδηρόπουλος ο οποίος τόνισε ότι το πρόγραμμα μπορεί να συμβάλει στην ανάκαμψη της περιοχής με επίκεντρο την απασχόληση και ανακοίνωσε ότι από τις αρχές της επόμενης χρονιάς θα ξεκινήσουν κατά τόπους ενημερώσεις.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria