Σαν σήμερα το πρώτο χτύπημα της «17 Νοέμβρη» - OlaDeka

Σαν σήμερα το πρώτο χτύπημα της «17 Νοέμβρη»

Θύμα ο σταθμάρχης της CIA στην Αθήνα, Ρίτσαρντ Γουέλς

Ήταν 23 Δεκεμβρίου του 1975, όταν η «17 Νοέμβρη», η τρομοκρατική οργάνωση που «σημάδεψε» τη μεταπολιτευτική ζωή της χώρας, πριν την εξάρθρωσή της το 2002, ξεκίνησε και τυπικά τη δράση της, με το πρώτο της χτύπημα.

Σαν σήμερα η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφόνησε τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα, Ρίτσαρντ Γουέλς, ηλικίας 45 ετών, με τρεις σφαίρες, σχεδόν εξ επαφής.

Το περιστατικό συνέβη στις 22:00 έξω από την οικία του Γουέλς στο Ψυχικό κι ενώ ο ίδιος μόλις είχε επιστρέψει με τη σύζυγό του και το παιδί του από τη δεξίωση του Αμερικανού πρέσβη Κιούμπιτς στο ξενοδοχείο Χίλτον. Ο Ρίτσαρντ Γουέλς τυπικά είχε τον τίτλο του πρώτου γραμματέα της αμερικανικής πρεσβείας.

Ήταν το πρώτο χτύπημα της «17 Νοέμβρη». Η τρομοκρατική οργάνωση είχε 27 χρόνια δράσης με δολοφονικές επιθέσεις που προκάλεσαν 23 νεκρούς και πολλούς τραυματίες, πολυάριθμες εκρήξεις βομβών, εκτοξεύσεις ρουκετών και ληστείες τραπεζών, και αποστολή προκηρύξεων με τις πολιτικές της θέσεις σε εφημερίδες μετά από κάθε ενέργεια.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria