Στον εισαγγελέα ο φάκελος ΕΟΜΜΕΧ-Τι έκανε η Μαρία Αντωνίου - OlaDeka

Στον εισαγγελέα ο φάκελος ΕΟΜΜΕΧ-Τι έκανε η Μαρία Αντωνίου

Μπορεί να συγχωνεύθηκε με το ΕΤΕΑΝ, όμως το «φάντασμα» του ΕΟΜΜΕΧ εξακολουθεί να «στοιχειώνει» την ελληνική δημόσια διοίκηση. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες…
…του Πρώτου Θέματος, στον εισαγγελέα οδεύουν μια σειρά πληροφοριών αναφορικά με τα έργα και τις ημέρες της τέως διοίκησης του φορέα που συγχωνεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ειδικότερα οι καταγγελίες αφορούν δύο πρόσωπα, την τέως διευθύνουσα σύμβουλο κα. Αθηνά Λάζου και τον Γενικό Διευθυντή του οργανισμού κ. Παναγιωτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ό η τέως διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΜΜΕΧ με προσωπική της υπογραφή στην απόφαση νο150 στις 5/9/2012 παρά το γεγονός πως ο ΕΟΜΜΕΧ απασχολούσε μόνιμους φοροτεχνικούς αποφάσισε τη σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού με δύο μάλιστα εταιρείες για να παράσχουν υπηρεσίες κατάρτισης ισολογισμού. Μάλιστα η δεύτερη εταιρεία από τις δύο πήρε και εξτρά αμοιβή για την κατάρτιση ισολογισμού με την απόφαση 113! Όμως οι αμαρτίες του ΕΟΜΜΕΧ που εξετάζονται και θα πάνε σύντομα στις δικαστικές αρχές δεν έχουν τέλος. Με την απόφαση 116 στις 15/5/2012 και πάλι η κα. Λάζου αποφάσισε να δώσει χρήματα για τη συμμετοχή του ΕΟΜΜΕΧ στο αμφιλεγόμενο συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Η δαπάνη αυτή όμως έγινε δίχως να μπορεί ο ΕΟΜΜΕΧ βάσει αρμοδιοτήτων να δώσει αυτά τα χρήματα καθώς υπεύθυνη ήταν τότε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Σαν να μην έφθαναν τα παραπάνω, ενώ ο ΕΟΜΜΕΧ είχε πάγια συνεργασία με γνωστό και έγκυρο νομικό γραφείο των Αθηνών με άλλη απόφαση προσέλαβε κι άλλο δικηγόρο ενώ στις 11/9/2012 πάλι η κα. Λάζου ενέκρινε δαπάνη μπόνους για «τέλεση υποστήριξης των διαδικασιών συγχώνευσης του ΕΟΜΜΕΧ με την ΕΤΕΑΝ Α.Ε.» στη γραμματέα της κα. Στέλλα Νταλαγάνη. Λες και η άσκηση των καθηκόντων της είναι επιπρόσθετη διαδικασία.

Παράλληλα με την απόφαση νο151 η κα. Λάζου ενέκρινε δαπάνες μίσθωσης 13 θέσεων πάγκινγκ παρά το γεγονός πως ο φορέας είχε μόλις 6 υπαλλήλους ενώ στις υποθέσεις που θα εξεταστούν από τη δικαιοσύνη είναι και οι παροχή πρόσθετων αμοιβών στην ίδια τη διευθύνουσα σύμβουλο και τον γενικό διευθυντή του ΕΟΜΜΕΧ.

Σαν να μην έφθαναν όμως τα παραπάνω, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως μείζον θέμα έχει προκύψει με τις μετατάξεις των εργαζόμενων του ΕΟΜΜΕΧ σε άλλες υπηρεσίες. Με τροπολογία την οποία απαίτησε το ΠΑΣΟΚ οι εργαζόμενοι του φορέα πήγαν στην ΕΤΕΑΝ Α.Ε. ή τα Επιμελητήρια. Την ίδια ώρα όμως που οι παραπάνω μια χαρά ‘βολεύτηκαν» ισχύοντας δύο μέτρα και σταθμά άλλοι 25 που εργάζονταν στις θυγατρικές του ΕΟΜΜΕΧ έχουν μείνει χωρίς εργασία, δίχως αποζημιώσεις και δίχως καν να έχουν δικαίωμα σε επιδόματα ανεργίας. 


Με το θέμα μάλιστα ασχολήθηκε εκτενώς η βουλευτής Καστορίας της ΝΔ κα. Μαρία Αντωνίου η οποία μίλησε για «δύο μέτρα και σταθμά» και για καραμπινάτη – κομματική αδικία, καθώς οι περισσότεροι εργαζόμενοι που αποκαταστάθηκαν υπήρξαν μέλη του ΠΑΣΟΚ ενώ όλοι οι άλλοι είναι ανένταχτοι πολιτικά. Η κα. Αντωνίου μάλιστα μαζί με τον πρόεδρο των εργαζόμενων στις θυγατρικές του ΕΟΜΜΕΧ κ. Μακρή είναι που σηκώνουν το θέμα και ζητούν λογοδοσία στη δικαιοσύνη για όσα έχουν γίνει στο φορέα.
sarotiko
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria