Κουασιμόδος:Ατυχέστατη, ατεκμηρίωτη και – κατ’ επέκταση – καταγέλαστη δήλωση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γιώργου Δακή - OlaDeka

Κουασιμόδος:Ατυχέστατη, ατεκμηρίωτη και – κατ’ επέκταση – καταγέλαστη δήλωση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γιώργου Δακή

Στην υπόσχεση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή μετά το πέρας της επικείμενης επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Σιάτιστα, θα δοθούν τα αναλυτικά στοιχεία που αφορούν το συνολικό κόστος των δαπανών (Κοζάνη, Καστοριά και Σιάτιστα) , προέβη με δήλωσή του στα ΜΜΕ, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση τού περιφερειακού συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Δακής. Μεταξύ των άλλων, ο κ. Δακής, ανέφερε πως όλη αυτή η κουβέντα που έχει «ανοίξει» – και συντηρείται – περί των δαπανών που προέκυψαν και θα προκύψουν από τη φιλοξενία, έχει ως κύριο στόχο να πλήξει το κύρος της ορθοδοξίας , διότι – όπως ανέφερε – για πολύ μεγαλύτερες δαπάνες δεν υπήρξε στο παρελθόν καμιά αναφορά, από αυτούς που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με το θέμα.

Οι ατεκμηρίωτοι, αβάσιμοι και – κατ’ επέκταση – καταγέλαστοι ισχυρισμοί του περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας αποδεικνύονται περίτρανα από τα ίδια τα λεγόμενά του.Ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξαν δαπάνες δημοσίων σχέσεων τέτοιου μεγέθους, μιλώντας σε επίπεδο επίσκεψης κάποιου τιμώμενου προσώπου, όπως αυτές που προϋπολογίστηκαν για την επίσκεψη του Πατριάρχη, ώστε «αυτοί» στους οποίους αναφέρεται και καταγγέλλει ο ίδιος ως «πολέμιους» της ορθοδοξίας (αφού έχουν ως σκοπό να πλήξουν το κύρος της) , να ασχοληθούν – στον ίδιο βαθμό – με αυτές. Μάλιστα σε ό,τι αφορά το kozan.gr, που ανέδειξε το εν λόγω θέμα (στις 21/06), επανειλημμένες φορές έχει στηλιτευθεί η κακή διαχείριση από πλευράς Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας για δαπάνες άλλων δράσεων, με πολύ χαμηλότερα κόστη, ακόμη και των 1000 ευρώ , όπως π.χ. χρηματοδοτήσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων, χωρίς κανένα κριτήριο και κατά το λαϊκό δόγμα «δώσε και μένα μπάρμπα ή για καφέδες, τοστ , αναψυκτικά και διάφορα άλλα που καταναλώνουν οι «ορεξάτοι» – τις περισσότερες φορές – για βρώσιν και πόσιν αιρετοί μας. Με βάση λοιπόν την προαναφερθείσα λογική του κ. Δάκη, την οποία επικαλέστηκε για να πετάξει την «μπάλα» στην κερκίδα, υποβαθμίζοντας τη σοβαρότητα τού θέματος και δημιουργώντας εντυπώσεις για ντόπιους εχθρούς της ορθοδοξίας , θα έπρεπε το kozan.gr και γενικότερα όσοι κινούνται στο ίδιο πλαίσιο κριτικής, να είναιπολέμιοι και των κάθε λογής συλλόγων, κυλικείων , supermarkets κ.ο.

Το έχουμε ξαναπεί. Η απόδοση τιμών σ’ ένα πρόσωπο που η υποδοχή του θεωρείται αντίστοιχη με Αρχηγού Κράτους απαιτεί τη δαπάνη ενός χρηματικού ποσού που θα ανταποκρίνεται πλήρως στους κανόνες εθιμοτυπίας όπως αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις, με την προϋπόθεση όμως να μη ξεφεύγει από «γήινα» μεγέθη, σε εποχές που τα χρήματα δε μας περισσεύουν. Η «αστρονομική» εκτροπή, που αγγίζει την απόλυτη υπερβολή, όταν κάποιοι, χωρίς το παραμικρό ίχνος λαϊκισμού, δεν έχουν – κυριολεκτικώς – να φάνε, δε μπορεί να περνά απαρατήρητη και κυρίως ασχολίαστη, με το φόβο μη μας κακοχαρακτηρίσουν ή θέτοντας στους εαυτούς μας ανόητα διλήμματα του τύπου: «Να πω «ναι» σε οτιδήποτε μου ζητηθεί ώστε να είμαι καλός ορθόδοξος ή να θέσω όρια και περιορισμούς με τον κίνδυνο να με χαρακτηρίσουν ως “Βελζεβούλ»»; Δεν πολεμά κανείς την ορθοδοξία, όταν προτάσσει τη λογική, έναντι στη θρησκευτική υπερβολή, που ιστορικά έχει αποδειχτεί καταστροφική.

Ατυχέστατη λοιπόν η δήλωση του περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας. Κρίμα που ο σημερινός προύχοντας της ΖΕΠ, στον οποίο οι πολίτες δια της ψήφου τους, του εμπιστεύτηκαν την «τύχη» της περιοχής, αντιλαμβάνεται τόσο υστερόβουλα και πολιτικάντικα τα πράγματα.

Ο Κουασιμόδος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria