Τοις …μετρητοίς από σήμερα και οι επισκέψεις σε γιατρούς ΕΟΠΥΥ - OlaDeka

Τοις …μετρητοίς από σήμερα και οι επισκέψεις σε γιατρούς ΕΟΠΥΥ

• Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο χώρο της Υγείας, με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ από σήμερα να κάνουν άρση της συνεργασίας τους με τον Οργανισμό και τους φαρμακοποιούς και στην Καστοριά ήδη να έχουν κόψει την πίστωση προς τους ασφαλισμένους του, εξαιτίας υπέρογκων οφειλών προς αυτούς.
Είναι εμφανές, ότι με την Υγεία να θυμίζει… καζάνι που βράζει, η Κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα, για να δώσει λύσεις στα προβλήματα, που επείγουν. «Σε κανέναν δεν αρέσει να καταφεύγει σε τέτοιους τρόπους διαμαρτυρίας, όμως η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου…» σημειώνουν φαρμακοποιοί, που σήμερα θα συναντήσουν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, με την ελπίδα ότι θα βρεθούν λύσεις στα προβλήματα.

Επαναλαμβανόμενες…
Οι κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, που ξεκινούν σήμερα, θα είναι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους κλινικούς ιατρούς πάνω από 50 εκ. ευρώ και στους εργαστηριακούς ιατρούς, 200 εκ. για το για το 2012 καθώς και 570 εκ. ευρώ και 540 εκ. αντίστοιχα για τα έτη 2010 και 2011.
Είναι γεγονός ότι η κόντρα του ΕΟΠΥΥ, τόσο με τους φαρμακοποιούς, όσο και με τους συμβεβλημένους με αυτόν ιατρούς, ενδέχεται να οδηγηθεί στα άκρα, εάν ο Οργανισμός τηρήσει τις …απειλές του, ότι θα εξοφλεί κατά προτεραιότητα ιατρούς και φαρμακοποιούς που εξακολουθούν να εξυπηρετούν συνταγές για ασφαλισμένους ή να τους εξετάζουν, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων!

Οι ασφαλισμένοι
Δυστυχώς, τις συνέπειες από τα συνεχή προβλήματα και τις δυσλειτουργίες, τις πληρώνουν οι ασφαλισμένοι, που καλούνται πλέον να βάλουν «βαθιά το χέρι στην τσέπη» για υπηρεσίες που ήδη πληρώνουν, μέσα από τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Ειδικά σε ό, τι αφορά τα φάρμακα, υπάρχουν άνθρωποι που, μετά και το κόψιμο της πίστωσης, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν τα φάρμακά τους, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους. Για αυτό, επιτακτική ανάγκη είναι να βρεθεί σήμερα λύση και όλοι να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία, για να μην μείνουν χωρίς φάρμακα άνθρωποι που τα έχουν απόλυτη ανάγκη.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria