Καστοριά:Από τη Δευτέρα θα πληρώνουμε τα φάρμακα από τη τσέπη μας - OlaDeka

Καστοριά:Από τη Δευτέρα θα πληρώνουμε τα φάρμακα από τη τσέπη μας

Συνεδριάζει αύριο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από 1ης Σεπτεμβρίου σε όλη τη χώρα. Στο παρά πέντε ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε χθες σταδιακά την διαδικασία εξόφλησης των χρεών με την καταβολή ποσού ύψους 50 εκατ. ευρώ, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι κινητοποιήσεις. Οι φαρμακοποιοί όμως από ότι φαίνεται δεν κάνουν πίσω.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος χαρακτήρισε μάλιστα γενικόλογες τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη, σύμφωνα με τις οποίες ο Οργανισμός θα έχει εξοφλήσει πλήρως μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και τις εκτελεσμένες συνταγές του Ιουνίου ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά: « Στην Αττική δεν υποχωρούμε. Να το ξέρουν».

Ηδη σε 17 νομούς οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους. Κομμένη είναι η πίστωση στα φαρμακεία της Κρήτης, σε Μαγνησία, Κορινθία, Αργολίδα, Γρεβενά, Φλώρινα, Εύβοια, Κυκλάδες, Κέρκυρα, Ροδόπη, Θεσπρωτία και Κοζάνη. Την σκυτάλη έχουν αποφασίσει να πάρουν από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Αυγούστου οι φαρμακοποιοί στην Θεσσαλονίκη και Ημαθία ενώ από το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου σε Καστοριά, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Την πεποίθηση του πως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δεν θα προβεί σε νέες κινητοποιήσεις, εξέφρασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. Έστειλε όμως και ένα σαφές μήνυμα,πως σε κάθε περίπτωση ,αυτή τη φορά η Πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη.

Παράλληλα, ο κ. Σαλμάς εκτίμησε πως μέχρι τη 15η Σεπτεμβρίου θα έχει υπογραφεί από το υπουργείο Υγείας το δελτίο τιμών φαρμάκων,«μέσω ενός νέου συστήματος υπολογισμού των τιμών τους που θα έχει απόλυτη διαφάνεια».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria