Βυσσινί χρώμα είχε η κούπα στον 34ο Τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Καστοριάς - OlaDeka

Βυσσινί χρώμα είχε η κούπα στον 34ο Τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Καστοριάς

Για 3η συνεχόμενη χρονιά και 4η στην 27χρονη ιστορία του ο ΑΟ Κάστωρ κατέκτησε το βαρύτιμο έπαθλο, επικρατώντας στην διαδικασία των πέναλτι της
Αστραπής Μεσοποταμίας με σκορ 3-0, ενώ ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξε ισόπαλη με σκορ 1-1. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Καστοριανό συγκρότημα, με τη κατάκτηση του φετινού κυπέλλου, πέτυχε το απόλυτο αφού σε 4 παρουσίες σε τελικό έχει ισάριθμες επιτυχίες (2004, 2009, 2010 και 2011).

Αντίθετα η Αστραπή Μεσοποταμίας που είναι η πρωταθλήτρια του θεσμού με 9 κύπελλα, αγνοεί την κατάκτηση του κυπέλλου από το 1994, αφού από τότε μέχρι και σήμερα συμμετείχε σε άλλους 3 τελικούς χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Επίσης, ο ΑΟ Κάστωρ με την επιτυχία του αυτή ισοφάρισε το ρεκόρ της Αστραπής Μεσοποταμίας καθώς ήταν η μοναδική ομάδα με τρία συνεχόμενα κύπελλα (1983,1984 και 1985).

Εντυπωσιακός ήταν ο 34ος τελικός Κυπέλλου Καστοριάς, όπου ο Κάστορας επικράτησε 3-0 στα πέναλτι της Αστραπής Μεσοποταμίας, με την κανονική διάρκεια και την παράταση να τελειώνουν 1-1.

Στο ΟΑΚΑ Καστοριάς βρέθηκαν περίπου 500 θεατές που παρακολούθησαν έναν ιδιαίτερα καλό τελικό, με τον Κάστορα να κατακτά το τρόπαιο για τρίτη συνεχή χρονιά και τέταρτη φορά συνολικά από την πολυνίκη του θεσμού Αστραπή, που έχει εννέα Κύπελλα στην τροπαιοθήκη της.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά, καθώς μόλις στο 6’ ο Καραμαλής έκανε τη σέντρα και ο Τζιώτζης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 8’ η Αστραπή κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Αλεξανδρίδη από τον Τέγο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παπαδόπουλος, αλλά ο γκολκπήπερ του Κάστορα απέκρουσε στη δεξιά του γωνία.

Στο 19’ όμως η ομάδα της Μεσοποταμίας έφτασε στην ισοφάριση, όταν ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε το φάουλ και ο Βάσκος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1. Στο 56’ ο Τζιώτζης είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ το 1-1 διατηρήθηκε ως το τέλος του 90λεπτου και στην ημίωρη παράταση, παρά την σωρεία χαμένων ευκαιριών και από τις δύο ομάδες.

Μοιραία ο τελικός οδηγήθηκε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, όπου ο Κάστορας αποδείχτηκε πιο ψύχραιμος και πιο εύστοχος, καθώς επικράτησε 3-0. Για τους «βυσσινί» ευστόχησαν οι Τζιώτζης, Μαλεγκάνος και Παπαθανασίου, ενώ από την Αστραπή, ο Παπαδόπουλος είδε τον Τέγο να αποκρούει ξανά, αυτή τη φορά στην αριστερή του γωνία, ο Παλαιοδήμος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ ο Κοκοβίδης έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι παίκτες του Κάστορα πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του Κυπέλλου Καστοριάς, καθώς ολοκλήρωσαν επιτυχημένα τη φετινή χρονιά.

Διαιτητές του 34ου τελικού ήταν ο Στυλιάδης με βοηθούς τους Δημητριάδη και Σταγγόλη, ενώ 4ος ήταν ο Φωτιάδης.

ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ: Τσιλιγγίρης, Χρήστου, Σαλονικίδης (68’ Μπαϊρακτάρης), Σαββίδης, Αθανασιάδης, Ιωσηφίδης, Κοκοβίδης, Παλαιοδήμος, Βάσκος, Παπαδόπουλος, Αλεξανδρίδης (78’ Βασιλειάδης)

ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ: Τέγος, Καραμαλής (68’ Δινάδης), Τούλιος, Σιοπόβου, Παπαθανασίου, Γκούρλιας, Μήλιος (83’ Αντωνιάδης), Καραβασίλης (57’ Μαλεγκάνος), Τζιώτζης, Τσούκλης, Σίμου

sentra

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria