Το έργο του Μολιέρου ¨Ο Φιλάργυρος¨ παρουσιάζει το Σύγχρονο Θέατρο Θεσσαλονίκης Ροντίδη, στο Θέατρο ¨ΟΛΥΜΠΙΟΝ¨,Μητροπόλεως 42, στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ σήμερα Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 19:00 η ώρα.
Ο Μολιέρος, με την ζηλευτή φαντασία, τη μεγαλοφυϊα και την εφευρετικότητα του, έπλασε τύπους και χαρακτήρες που έμειναν παροιμιώδεις χαρίζοντας στο έργο αυτό την φήμη που το ακολουθεί από το 1668.Αναλύοντας σε βάθος αυτούς τους χαρακτήρες, τολμήσαμε ένα νέο τρόπο προσέγγισης του έργου, όπου όλοι οι ήρωες υπερβάλουν στην κίνηση του σώματος και των εκφραστικών τους μέσων και όχι απαραίτητα στον λόγο, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην παρουσίαση ενός κλασικού έργου.
Ένας ¨Φιλάργυρος¨ …. cartoon, ένας Μολιέρος σύγχρονος και πολλών ταχυτήτων.
Τη σκηνοθεσία και προσαρμογή της παράστασης υπογράφει ο Γιώργος Ροντίδης, η σκηνογραφία είναι του Νίκου Καλαϊτζίδη, τα κοστούμια της Ελένης Δημοπούλου, η μουσική επιμέλεια της Όλγας Ροντίδη, οι χορογραφίες της Μαργαρίτας Παναγιώτου.